Головред інтернет-видання, якого не пустили на громадські слухання, звернувся з відкритим листом до Костусєва

4 Квітня 2013
4966

Головред інтернет-видання, якого не пустили на громадські слухання, звернувся з відкритим листом до Костусєва

4966
Головред інтернет-видання, якого не пустили на громадські слухання, звернувся з відкритим листом до Костусєва

2 квітня 2013 року охоронці Одеської міської ради не пустили головного редактора інтернет-видання Odessa Daily Леоніда Штекеля до будівлі міськради, де відбувалися громадські слухання щодо рішення міськради «Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Одесі». У відповідь на порушення своїх прав журналіст опублікував у місцевих ЗМІ відкритий лист до мера Одеси Олексія Костусєва.

 

У заяві Леоніда Штекеля зокрема йдеться: «Сьогодні, 2 квітня, мене, головного редактора інтернет-видання Odessa Daily, якісь люди, які відмовилися представитися, але заявили, що вони є «охороною міськвиконкому», відмовилися допустити на громадські слухання щодо МАФів, які проводилися в міськвиконкомі, хоча до їх початку ще залишався час. Моє посвідчення члена Спілки журналістів їх не задовільнило».

 

Головред заявив, що такі дії людей, що підпорядковуються Олексію Костусєву є грубим порушенням Закону України про інформацію та Закону України про друковані засоби масової інформації, адже інтернет-видання  Odessa Daily зареєстровано саме на підставі цього закону.

 

Леонід Штекель також зазначив, що представники охоронних структур зобов'язані мати при собі і пред'являти посвідчення, на яких вказані їхні прізвища і посади. Відсутність посвідчень або відмова їх показувати співробітникам ЗМІ є ще одним грубим порушенням законодавства України.

 

Відверті порушення законодавства з боку охоронців змусили журналіста зробити висновки, що така їх позиція зумовлена підтримкою мера: «Безкарність поведінки так званих «представників охорони» говорить про те, що вони користуються необмеженою Вашої підтримкою. Це також означає, що вся відповідальність за їхні дії повністю лежить на Вас».

 

Наразі про реакцію Олексія Костусєва на відкритий лист головреда інтернет-видання Odessa Daily не повідомляється.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду