Завтра уряд має розглянути законопроект про роздержавлення ЗМІ і внести його до парламенту

2 Квітня 2013
6607

Завтра уряд має розглянути законопроект про роздержавлення ЗМІ і внести його до парламенту

6607
Завтра уряд має розглянути законопроект про роздержавлення ЗМІ і внести його до парламенту

Сьогодні, 2 квітня, Державний комітет телебачення і радіомовлення скерував розроблений ним законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» до Кабінету Міністрів. Завтра уряд має його розглянути і внести на реєстрацію до парламенту, оскільки саме 3 квітня - останній день для реєстрації альтернативних до поданого раніше народними депутатами законопроекту про роздержавлення.

 

Про це йшлося 2 квітня на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в рамках програми «Відкрита розмова».

 

Національна спілка журналістів України співпрацювала з Держкомтелерадіо при підготовці документу і погодила його без зауважень, повідомив голова НСЖУ Олег Наливайко.

 

Він звернув увагу, що після оприлюднення законопроекту НСЖУ отримала багато дзвінків від комунальних видань, які просять включити їх до пілотного проекту з роздержавлення.

 

На думку голови Держкомтелерадіо Олександра Курдіновича, це найкращий компромісний варіант законопроекту з усіх попередніх.

 

Згідно з документом, реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюватиметься у два етапи - впродовж трьох і двох років. А спосіб реформування вибиратимуть трудові колективи, наголосив пан Курдінович.

 

Приміщення державної або комунальної власності, у яких перебували редакції, передаватимуться їм у тривалу оренду (на 15 років), з розміром орендної плати, встановленим для бюджетних організацій. Крім того реформовані ЗМІ можуть розраховувати на державну підтримку, якщо збережуть своє цільове призначення і функціонування.

 

Проти останніх двох новацій, за словами пана Курдіновича, виступає Міністерство фінансів. Однак голова Держкомтелерадіо розраховує, що завтра Кабмін ухвалить зважене рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6607
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anton1508
4012 дн. тому
То что отдавать в долгосрочную аренду это правильно, но вот интересно на какую именно государственную поддержку им стоит рассчитывать?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду