«Стоп цензурі!» пропонує провести комітетські слухання з ситуації в «Сегодня»

12 Грудня 2011
21954

«Стоп цензурі!» пропонує провести комітетські слухання з ситуації в «Сегодня»

21954
«Стоп цензурі!» пропонує провести комітетські слухання з ситуації в «Сегодня»

Журналістський рух «Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння кризою в одній з наймасовіших газет України «Сегодня», яку, за словами працівників, спричинено конфліктом з новим топ-менеджментом видання, а також появою зовнішнього цензора. Відповідну заяву рух поширив 12 грудня.

 

«Не даючи оцінки протистоянню між директором "Сегодня мультимедіа" та головним редактором газети "Сегодня", у яке втягнуто редакцію, зауважимо, що ці події є особливо тривожними з огляду на нещодавнє закриття "Газети по-київськи", яким завершився схожий за змістом конфлікт», - йдеться в заяві руху.

 

Враховуючи це, рух «Стоп цензурі!» закликає Комітет Верховної Ради з питань свободи слова провести комітетські слухання з питань ситуації в редакції «Сегодня», де вислухати всі сторони конфлікту та надати рекомендації щодо виходу з кризової ситуації.

 

Рух «Стоп цензурі!» також звертається до прес-секретаря президента Дарії Чепак як співголови міжвідомчої комісії з питань свободи слова з пропозицією провести позачергове засідання в зв'язку з кризовою ситуацією в редакції газети «Сегодня».

 

«Рух "Стоп цензурі!" засуджує практику замовних матеріалів та інформаційного супроводу певних політиків, яка, на жаль, є типовою для деяких українських мас-медіа та існування якої визнала редакція газети "Сегодня"», - наголошують автори заяви.

 

Рух «Стоп цензурі!» закликає колектив «Сегодня» ініціювати укладення договору із власниками про редакційну політику, що покликана гарантувати дотримання стандартів журналістики у виданні.

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /news/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/

 

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08,

censor.stop@gmail.com

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21954
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 129
13.12.2011 08:30
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
32 189
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 311
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 708
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 478
10.12.2011 01:10
Богдан Кутєпов
, «Відеотека»
3 584
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду