Арешти журналістів на виборах у Росії: «Стоп цензурі!» підтримав російських колег

9 Грудня 2011
15693

Арешти журналістів на виборах у Росії: «Стоп цензурі!» підтримав російських колег

15693
Арешти журналістів на виборах у Росії: «Стоп цензурі!» підтримав російських колег

Громадський журналістський рух «Стоп цензурі!» висловив свій протест проти дій російської влади та підтримку колегам-журналістам, які постраждали через професійну діяльність, висвітлюючи парламентські вибори та акції протесту в Росії.

 

Рух поділяє оцінки міжнародних журналістських організацій та підтримує вимогу Спілки журналістів Росії розслідувати всі випадки арештів та побиттів журналістів.

 

Наводимо текст заяви «Стоп цензурі!»:

 

Ми, представники журналістського Руху «Стоп цензурі!», висловлюємо протест проти дій російської влади та підтримку нашим колегам журналістам, які постраждали через професійну діяльність, висвітлюючи парламентські вибори та акції протесту в Російській Федерації.

 

В ході акцій протесту російська поліція затримала відомого блогера Олексія Навального та журналіста Іллю Барабанова («Новое Время»). Пізніше були затримані Дарія Корсунська з агенства Reuters, Олексій Каменський (Forbes), Євген Єршов («Известия»), Олександр Борзенко («Эхо Москвы»), Ілля Васюнін («Дождь»), блогер і фоторепортер Ілля Варламов, кореспонденти агентств Bloomberg та РІА «Новости». Кореспондента «Коммерсанта» Олександра Черних, який виконував редакційне завдання, побили представники правоохоронних органів.

 

Ми поділяємо оцінки міжнародних журналістських організацій та цілком солідарні з нашими колегами зі Спілки журналістів Росії, які назвали масові затримання та побиття журналістів «спробами закрити суспільству рот, залякати його, продемонструвавши силу та можливість відкрито та безкарно порушувати закон» та підтримуємо їхні вимоги до влади Росії щодо розслідування фактів незаконного затримання та побиття і покарання винних у вчиненні цих злочинів.

 

Ми також закликаємо своїх колег з України, Росії та інших країн пострадянського простору не мовчати, направити свої листи із протестом та вимогами до представників російської влади, а головне - надалі приділяти увагу темі дотримання прав людини в Росії.

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /news/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08,

censor.stop@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15693
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4519 дн. тому
"Замість Ери Каддафі - Ера Путіна" Якщо під час лівійської революції радіо Ера-fm вустами свого міжнародного оглядача Сергія Каратаєвського підтримувало полковника Каддафі, то зараз, коли мітингує російська опозиція, захищає Путіна. Приміром, радієць спростовує повідомлення російських колег-журналістів про зламані омонівцями руки протестувальників та представників ЗМІ під час пакування їх в автозаки чи спеціально підігнані до проведення публічних акцій автобуси. Ніхто ж у лікарню не звернувся, то значить московські спецназівці не ламали руки, а лише заламували, - акцентує Каратаєвський своїм лагідним, майже напівчоловічим голосочком. А так роблять всі поліцейські світу, отже в Москві нічого особливого не відбувається. >>> http://spetskor.dp.ua/art_1464.php
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду