Журналісти передали петицію Януковичу (ОНОВЛЕНО) (ФОТО)

23 Листопада 2011
18746
23 Листопада 2011
13:00

Журналісти передали петицію Януковичу (ОНОВЛЕНО) (ФОТО)

18746
Журналісти передали петицію Януковичу (ОНОВЛЕНО) (ФОТО)

23 листопада під час Маршу українських журналістів проти безкарності представники ЗМІ передали президенту Віктору Януковичу петицію з вимогою розслідувати злочини проти своїх колег.

 

Петицію зачитали біля Адміністрації президента. У ній журналісти просять знайти і покарати винних у вбивствах і нападах на журналістів, та покарати винних у інших злочинах, пов'язаних з професійною діяльністю журналістів.

 

Петицію журналістів узяв Денис Іванеско, керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента.

 

Після цього учасники маршу пішли до Національної спілки журналістів, де наразі триває круглий стіл, де обговорюють  проблему безкарності та порушення прав журналістів.

 

Надалі планується передати петицію до Генеральної Прокуратури України та Міністерства Внутрішніх Справ України.

 

У марші взяли участь понад 50 журналістів.

 

Заступник генерального секретаря Міжнародної федерації журанлістів Олівер Мані-Кьорль у коментарі «Детектор медіа» сказав: «Був дуже хороший захід під Адміністрацією президента. На мою думку, треба зібрати всі українські журналістські організації в одну. Це є знаковою і великою частиною успіху. Сподіваюсь, що влада дослухається до меседжів журналістів і позитивно відреагує на їх вимоги. Ми хочемо побачити зміну політичного ставлення до журналістів. Це стане видно тоді, коли політичні лідери пошлють сигнал, що насильство проти журналістів неприпустиме».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду