Вогонь, вода та французькі бики чи Як ми ставали патріотами

15 Лютого 2006
14485

Вогонь, вода та французькі бики чи Як ми ставали патріотами

14485
12 лютого в модному київському клубі „Сейф” відбулися зйомки „Адреналін-party” заключної програми першого циклу „Ігор патріотів” телеканалу „Інтер”.
Вогонь, вода та французькі бики чи Як ми ставали патріотами

Напередодні від’їзду другої команди відважних українців  другого  циклу зйомок, учасники перших 13 програм поділилися своїми враженнями: спортсмени - Матвій Бідний, Ірина Мерлені, Олексій Євченко, Олександр Крикун, Миколай Тищенко; представники культуриВолодимир Горянський, Олександр Пономарьов, Олександр Воєвуцький, Віталій Козловський, Віктор Григорьєв, Олександр Ктиторчук; журналістиОлексій Девеєв-Церковний, Валерій Бабич, Константин Стогній, Юрій Кот, Лариса Губіна, Єгор Бенкендорф, Олексій Пилипець та ін.   

Модератором вечору виступав ведучий „Ігор патріотів” – Павло Костицин, який поділився з „Детектор медіаю” своїми „рецептами” підготовки до програми, котрі застосовував напередодні зйомок першого циклу:  


- Насправді, коли мені запропонували вести цю програму  - це був вересень.   поїхали ми знімати практично через рік – влітку. Увесь цей час я провів у тренажерному залі та зі своїм редактором української мови. За досить невеликий проміжок часу я кардинально змінив свій імідж, і ті глядачі, котрі пам`ятали мене за програмою „Перехрестя кохання»,  спочатку навіть не впізнали, коли побачили в „Іграх патріотів”. Ви знаєте, мене це дійсно порадувало, тому що настільки  змінитися, ну погодьтеся, це ще одна перемога над собою.

Звичайно, спортивним коментатором в традиційному  сенсі мене назвати не можна, та й ми не намагалися це зробити. Моїм завданням було – концентрування навколо себе того шквалу емоцій учасників, котрі поверталися з досить небезпечних конкурсів. Я мав донести глядачам ось такий своєрідний емоційний мікс, думаю, мені це вдалося.

Із телеведучими з інших країн ми спочатку спілкувалися,  скоріш,  у невербальний спосіб, проте потім виявилося, що всі такі поліглоти – хтось знає трошки російської, хтось французької мови, проте складніше було з китайською.  Хоча, коли пан Якубович кричав: „Давіть китайців!” – то китайський продюсер, котра навчалася в Радянському Союзі,  дуже так делікатно йому сказала російською: „Нужно жить дружно»... Так що ми зрозуміли:  тут треба завжди стежити за тим, що говориш…

Щодо моїх особистих планів, то я зараз працюю над двома проектами: перший –молодіжно-розважальний, це буде провокаційна гра; інший – прайм-тайм, ток-шоу. Розумієте, я ніколи не стою на місці, якщо я не в кадрі, то поза ним. 

Як нам відомо, перший цикл програм знімався у Франції, проте новизною було те, що вперше за історію цих ігор   участь в них  брали одразу представники з чотирьох країн – Китаю, Росії, України та власне Франції.

Зараз друга команда, повний список учасників, якої ще не розголошується організаторами, їде також до Франції, проте в інше місце – це буде острів Реюньон, який є діючим вулканом.  До того ж ,  там поширені безліч різноманітних хвороб, котрі передаються через комах (комарів). Та минулорічний учасник „Ігор патріотів” – Олексій Дівеєв-Церковний з упевненістю заявив: 

- Нас – чорнобильців – нічим не залякаєш:  ні хворобами, ні акулами, ні хробаками, ні биками, ні комахами.


Єгор Бенкендорф, продюсер,  у свою чергу, з`явився  перед журналістами та  співучасниками проекту  весь у „бойових шрамах” та перебинтований з голови до ніг. Виявилося,  що пан Єгор нещодавно їздив на острів Реюньон, щоб пересвідчитися на власні очі,   які там умови та чи взагалі безпечно для життя їхати туди нашим громадянам-патріотам. „Діагноз” звучав досить смішно з огляду на фізичний вигляд пана Бенкендорфа – „їхати можна,  все досить безпечно”. Проте потім виявилося,  що його «шрами» - то  був просто розіграш, щоб перевірити силу духу та сміливість  учасників першого циклу, котрі погодилися їхати вдруге.

Сміх сміхом, проте учасники всерйоз замислилися над  тим, що їх може очікувати на острові.  Юрій Кот, ведучий програми «Усе для тебе»:

- Якщо чесно, то мене дещо лякає перспектива зустрітися з акулами. Биків я хоча б, у дитинстві, коли їздив до бабусі, часто  пас, а що робити з акулами  - мені не відомо.  До того ж,  ці тварини  не передбачувані.

Зараз із українською командою їде справжній лікар, бо,  за словами учасників, минулого разу було лише 2 швидкі допомоги, котрі не встигали забирати покалічених, поранених людей, тому іноді доводилося досить довго чекати на медичну допомогу.

Олександру Ніколаєнко можна по праву назвати міжнаціональним адвокатом, яка стежила  за чесним  суддівством  пана Олів`є, котрий іноді „не помічав” порушення правил гри французькими та китайськими учасниками.  Ведуча новин каналу «Інтер» Лариса Губіна перемогла француженку в конкурсі з кулями, де учасник мав долати різноманітні перешкоди,  перебуваючи всередині і маючи в запасі повітря на 2 хвилини!! А Олексію Девеєву-Церковному,  за його словами,  „пощастило” відчути себе у  «шкурі» борця сумо, в якого він мав перевдягтися. До того ж,  він засмутився, коли дізнався, що привезені ним смокінги одягати там просто нема куди: „Ось тоді я зрозумів, що діватися нам нікуди, тому мусимо стати патріотами і перемогти”.

Щодо того,  як же все ж таки наші патріоти відпочивали після таких виснажливих боїв, то,  за словами пана Олексія,  учасники української команди розслаблялися за допомогою кальяну, який привіз із собою Олександр Пономарьов,  та дешевого французького вина, котре купував Кузьма (Андрій Кузьменко).

Взагалі, як відмитили всі учасники «вечору-спогадів»,  на змаганнях панував дійсно дух патріотизму та єдності.  Юрій Кот зазначив:

- Це дійсно патріотичні ігри. Ми спочатку розцінювали  це просто як можливість відпочити та посміятися, проте,  коли на тебе мчиться бик вагою 300-400 кг, то ти розумієш, що до жартів тут далеко. Власне, я відчув дійсно, що ми грали,  як одна команда,  та  що українці - то сила.

Олександр Крикун, бронзовий призер Олімпійських ігор у метанні молота,
зізнався, що такого адреналіну,  як на цих змаганнях,  не відчував ніде:

- Мені запам`ятався конкурс, де треба було одягнути бику на роги кільця. Саме коли вісім чоловік обступили та залізли на того бика, суддя сказав: „Люди,  відпустіть бика, він же може отримати травму”, - мене це здорово насмішило, тому що про людей, на яких натравлювали биків,  вони так не хвилювалися. Знаєте:  круче, аніж там,  я не бачив патріотизму.

Володимир Горянський, актор,
минулий капітан команди «Зцілення перемогою», висловив пріорітетну стратегію команди наступних ігор: „На майбутнє ми зрозуміли одне – треба стежити  за тактикою французів, усе ж таки в них більший досвід участі в таких іграх”.

22 лютого -  відліт другої збірної від України на „Ігри патріотів”.  А 17 березня розпочнеться  трансляція  другого циклу ігор на телеканалі „Інтер”.  До того ж  будуть транслювати повтор усіх попередніх 13 програм першого циклу.

До речі, до  поки що таємничого списку щасливчіків, що потрапили до  другого  циклу зйомок програм, додалася активна глядачка, яка перемогла в sms-голосуванні – Катерина Безязична. Слід зазначити, що Катя є чемпіонкою України по кіоку-шинкай карате.

Організатори повідомили „Телеритиці”, що цього літа планується проведення загального конкурсу серед усіх бажаючих прийняти участь у наступному циклі зйомок.

Олена Рябець, „Детектор медіа”



 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14485
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду