«Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася в «Газете по-киевски»

15 Березня 2011
10812
15 Березня 2011
22:21

«Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася в «Газете по-киевски»

10812
«Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася в «Газете по-киевски»

Рух «Стоп цензурі!» закликає власника і топ-менеджмент холдингу «Главред-медіа» якнайшвидше розв'язати внутрішні конфлікти в рамках правового поля, виплатити заборговану зарплатню журналістам і відновити стабільний вихід «Газеты по-киевски». Відповідну заяву рух зробив 15 березня.

 

Публікуємо текст заяви повністю:

 

Рух «Стоп цензурі» висловлює занепокоєння щодо ситуації, яка склалася у холдингу «Главред-медіа», і, зокрема, в «Газете по-киевски».

 

Газета, яка виходить із січня 2003 року і є одним із лідерів ринку друкованої преси України, призупинила свій вихід. Редакція видання пояснює це організаційними причинами, однак є підстави вважати, що до цього призвела і не впорядкована система відносин всередині холдингу

 

Ми висловлюємо підтримку своїм колегам-журналістам та звертаємося до власника холдингу Ігоря Коломойського і топ-менеджерів холдингу з пропозицією якнайшвидше розв'язати внутрішні конфлікти в рамках правового поля, виплатити заборговану зарплатню журналістам та відновити стабільний вихід видання.

 

Також рух звертається до членів комітету Верховної Ради з питань свободи слова та ЗМІ з тим, аби народні депутати ініціювали законодавчі зміни з метою посилення ролі та незалежності редакційних рад всередині редакцій, фінансової та процедурної прозорості в ЗМІ.

 

Ми переконані, що ЗМІ, завдання яких серед іншого полягає і в контролі за діями влади, мають самі демонструвати приклад щодо відкритості. Це убезпечить журналістів від тиску з боку власників, який найчастіше чиниться в економічний спосіб. Це має стати черговим кроком для посилення спроможності українських мас-медіа.

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.detector.media/news/2010-05-22/53128

 

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com, у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08,

censor.stop@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10812
Читайте також
28.03.2011 16:30
Наталья Лигачева
29 059
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mozg Farion
4782 дн. тому
"Стоп цензуре"-политический проект оранжеоидов.К свободе слова они не имеют никакого отношения.Кстати,свои клеветнические мыслишки,им никто не запрещает пропагандировать.А зря...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду