«After live – це для політиків, готових до ексгібіціонізму»

4 Березня 2011
51056

«After live – це для політиків, готових до ексгібіціонізму»

51056
Новий ведучий «залаштунків» «Шустер live» Георгій Тихий розповів, як отримав пропозицію Савіка Шустера стати обличчям проекту замість Мустафи Найєма
«After live – це для політиків, готових до ексгібіціонізму»

 

 

Як стало ясно з перебігу останніх подій, цікава драматургія притаманна не лише невідомій глядачу версії «Шустер live», а й самому проекту After live, мета якого - висвітлювати невідомі версії одного з головних політичних ток-шоу країни.

 

Події залаштунків After live уже стали жирними новинами. Спочатку Савік Шустер розповідає на камеру, як саме домовлявся з главою Адміністрації президента Сергієм Львочкіним про перехід на Перший. Потім він категорично заперечує проти використання цього відеозапису у випуску After live. Сам ведучий та автор After live Мустафа Найєм спочатку пише у фейсбуку, що монтує випуск із розмовою Шустера і Льовочкіна, а невдовзі оголошує, що проект закрито. Після цих сенсацій стає достеменно відомо, що After live виходитиме в ефірі, але без Найєма.

 

Минулого тижня в цьому емоційному проекті дебютував 21-річний репортер «Шустер live» Георгій Тихий. Що саме відбувається за лаштунками After live, ТК запитала в нього - як у найсвіжішого учасника процесу.

 

- Георгію, які ваші враження від останнього ефіру «Шустер live?»

- Насправді було достатньо цікаво: непоганий склад. Були люди на кшталт Мірошниченка, Соболєва, Бродського. Це така компанія, яка, по-перше, щось вирішує, а по-друге, цікаво взаємодіє. Досить цікаві речі відбувалися і за лаштунками.

 

- У дебютній програмі у фіналі випуску ви просили Савіка Шустера поділитися враженнями від шоу. У якому форматі плануєте підводити підсумки надалі?

- Чесно кажучи, форма завершення програми потребує змін, оскільки не є цікавою. Тому подумаю - може, ловитиму Савіка з кимось іще, може, про щось інше запитуватиму. Але кінцівка, можливо, змінюватиметься.

 

- В одному з останніх випусків «Шустер live» Савік Шустер назвав вас «перспективним і багатообіцяючим репортером». Що саме ви обіцяли, приймаючи пропозицію стати ведучим After live?

- За мною повністю зйомка, монтаж, усе абсолютно, від початку і до кінця. Адже Мустафа просто пішов, і все, з кінцями.

 

Щоп'ятниці я веду зйомки, починаючи з моменту, коли політики з'являються у студії, і до кінця - як останній залишив крісло. Ми знімаємо під час рекламних блоків, за лаштунками студії, в гримерній... Я можу знімати все що завгодно, можу запитувати і на власний розсуд це монтувати. Жодних завдань переді мною не ставлять, жодних вказівок не отримую. Тому обов'язків дуже мало: прийди у п'ятницю, візьми мікрофон і валяй у студію розпитувати про що завгодно, головне, щоб це було цікаво.

 

 

 

 

- У чому саме зазнав змін формат проекту за вашої участі?

- Наразі я, здебільшого, звикаю до формату і поки що його не змінюю. Напевне, ця програма буде такою за структурою, як її робив Мустафа. Хочеться, щоби проект тримав свої рейтинги. Вірогідно, щось потрібно буде змінювати. Що саме - міркую.

 

- Хто виступив чи виступатиме ініціатором цих змін?

- Пропозиції можуть подавати і Савік, і Володимир Долін, і Дарка Чепак. Я відкритий до будь-яких пропозицій як ізсередини колективу, так і ззовні. Маємо сторінку на фейсбуку, можна якісь пропозиції там висловлювати. Формат дуже вільний і можна багато чого зробити. Абсолютна свобода, мені ніхто нічого не нав'язує.

 

Можна знімати не лише гостей із програми, а й людей із команди. Мустафа пропонував такі речі, але не встиг реалізувати. Про якісь цікаві моменти можуть розповісти редактори - про ті, яких глядач не бачить, але вони є цікавими: як відбувалися домовленості, хто кого запрошував, яким чином. Те ж стосується і якихось інцидентів - хтось не прийшов чи завітав, а його не чекали. Поки що я не дуже вжився у формат, а завтра я вже реально знатиму, що можна змінити.

 

- З учасниками шоу укладаються угоди щодо коментарів для After live. Як політики реагують на ваші пропозиції поспілкуватися детальніше?

- Зазвичай політики дуже відкриті. Буває по-різному: одні самі біжать на тебе і готові тобі розповідати про все що завгодно, трапляються й не такі відкриті люди. Наш формат передбачає, що ти шукаєш людей, які не просто згодні відкриватися з якихось питань, а просто готові виставляти себе напоказ. І таких готових до ексгібіціонізму політиків не бракує. І я не бачу в цьому нічого поганого: така робота в них, така - в мене, і це дуже цікаво, повірте.

 

- Які саме моменти зйомок «Шустер live» цікаві вам як спостерігачу?

- Якщо чесно, авторська зацікавленість Мустафи дещо інша, ніж моя. Його, можливо, цікавлять не так моменти, які стосуються публічної політики, як те, що «під ковдрою». Мене, в принципі, це теж цікавить, але інколи, здається, він брав моменти, незрозумілі глядачеві, а цікаві суто йому. Я ж більше націлений на живе спілкування, в якому можуть експромтом вигулькнути якісь незвичні речі.

 

Мені здається, що люди, які приходять на «Шустер live», не звикли до критичної оцінки своїх виступів. Я надаю перевагу критичному формату, який показує, якими вони є насправді.

 

 

 

 

- Якщо оператор запише цікавий діалог (або монолог) Савіка Шустера, чи залишите ви його для випуску?

- Ви натякаєте на ситуацію з вирізаним фрагментом розмови з Льовочкіним?

- Саме так.

- В першу чергу, я пораджусь із Савіком - раптом він сказав щось зайве. Всяке буває... Я переглядав той фрагмент, який вирізали з програми, і скажу, що там немає нічого особливого. Там немає нічого такого, що могло б якось «накрити» чи ще щось. Ну просто виник конфлікт через те, що один не готовий домовлятися, а інший щось зайве сказав і не хотів цього оприлюднювати.

 

Тут усе трапилося через конфлікт. Тому, якщо під час запису я витягну із Савіка щось ексклюзивне, спочатку піду до нього і про все домовлюся. Якщо він буде проти, я виходитиму з того, наскільки цей момент цікавий глядачеві. Якщо йдеться про щось варте, наполягатиму, щоби ставити. А таке, як Мустафа вирізав, я й сам би не ставив, тому що тут немає абсолютно нічого цікавого для глядача.

 

- В яких стосунках ви з Мустафою?

- З Мустафою я в чудових стосунках, дружніх. Ми спілкуємося з 2007 року, відколи я розпочав співпрацю із Савіком на «Інтері». Прекрасно ми спілкуємося. Після того, як він пішов із проекту, в мене була така думка - про образу чи щось на зразок того. Але він усе сприйняв абсолютно нормально, і давав поради, як робити цей формат, а я давав поради стосовно формату його онлайн-проекту. Ми в хороших стосунках.

 

- Напевне, найбільшим аргументом у рішенні Савіка Шустера щодо вашої кандидатури був досвід вашої роботи на «Шустер live»...

- Так, я з 18 років поєдную навчання у Києво-Могилянській академії за спеціальністю «Політологія» із «Шустер live». Нині роблю рубрику «Заппінг» - нарізки новин, які відбираю, монтую, начитую.

 

Рішення приймав, звісно, Савік. Але озвучував його Володимир Долін. Він від самого початку навчав мене всіх навичок за таким приблизно принципом, як навчають плавати. Коли мені було 18, наприклад, я «стрибнув» на пряме включення в ефірі «Інтера» - бекав, мекав, губився... Так і тепер - кидають мене, наче в воду, і кажуть: «Пливи».

 

Фото - «Савік Шустер студія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
51056
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
нино
4794 дн. тому
За ведущего не скажу ибо лично не знаком, но в целом программа окончательно скатилась в с.г. Ещё +20 минут шустеробреда. Последний выпуск даже не смотрел, нудно и пресно
Future
4794 дн. тому
Гоша - МАЖОР, которого продвигает Долин, друг его отца.. Украли идею проекта у Мустафы (если я не ошибаюсь), и отдали ее ленивому блатному мальчику:) Обратите внимание - в одной фразе паренек говорит "За мною повністю зйомка, монтаж, усе абсолютно, від початку і до кінця", а в другой фразе смотрим: "Тому обов'язків ДУЖЕ МАЛО : прийди у п'ятницю, візьми мікрофон і валяй у студію розпитувати про що завгодно, головне, щоб це було цікаво". А кто ж все остальное сделает?? ну редакторы видимо, а кто ж еще?). куда катится ТВ, а?))
Soros
4794 дн. тому
Тихий, будь громче ) Вот и весь совет. В целом, радует, что растет новое поколение журналистов. Успехов тебе, коллега.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду