Ярослав Порохняк: «Ми не проти того, щоб наш продукт купили росіяни»

3 Лютого 2011
40299

Ярослав Порохняк: «Ми не проти того, щоб наш продукт купили росіяни»

40299
Голова правління «Інтера» – про обличчя каналу в новому сезоні
Ярослав Порохняк: «Ми не проти того, щоб наш продукт купили росіяни»

З 13 лютого на телеканалі «Інтер» з'являться перші проекти, запущені в цьому році новим менеджментом каналу. Зокрема, в ефір вийдуть «Неділя з Кварталом 95», «Орел та решка», «Ранкова пошта» тощо.

 

Частину нових проектів ведуть російські зірки, добре відомі в усіх країнах СНД. Це і «Здоровенькі були з Малаховим», і «Ранкова пошта» з Аллою Пугачовою та Максимом Галкіним, і «Попелюшка для Баскова», і «Смачна ліга» з Анастасією Заворотнюк.

 

Також у цьому сезоні на канал повертається Савік Шустер із футбольним проектом «Команда мрії»

 

У бліц-інтерв'ю ТК голова правління АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» Ярослав Порохняк розказав, чим зумовлено вибір ведучих та які нові обличчя з'являться на «Інтері» в новому сезоні.

 

- Пане Ярославе, чому ви вирішили залучити до ведення проектів російських зірок - Анастасію Заворотнюк для кулінарного проекту, Миколу Баскова для програми подорожей, Аллу Пугачову для ранкового шоу?

- Українські глядачі впізнають та люблять усіх названих вами зірок. Ми прагнемо до того, щоби глядач, вмикаючи телеканал «Інтер», бачив добре знайомі обличчя, обличчя, які викликають у нього лише теплі почуття. 

 

- Чи пов'язано це з намірами каналу продавати проекти на російський ринок?

- Будь-яке просування українського продукту на зовнішні ринки, російський чи будь-який інший, - це плюс. Якщо український продукт купують, значить, він конкурентоспроможний, значить, це на користь нашій країні. Тому ми не проти того, щоб наш продукт купили росіяни. До того ж, у нас уже є успішний досвід. Минулого року телеканал «Росія» купив серіал «Свати». До цього в нас купували серіали «Територія краси» і «Дві сторони однієї Анни». Це засвідчує, що телеканал «Інтер» робить якісний конкурентоспроможний телепродукт.

 

- Скажіть, кого з ваших ведучих ви в першу чергу вважаєте брендами каналу?

- Усі наші ведучі - це обличчя, це сутність нашого каналу. Саме їх бачить наш глядач, а значить - усі вони бренд телеканалу «Інтер».

 

Найближчим часом у нас з'являться обличчя, які, я впевнений, також стануть брендом каналу: це, як і раніше, Володимир Зеленський, Міша Галустян, Дмитро Шепелєв, ведучі «Команди мрії» Савік Шустер, Олексій Михайліченко та Євген Кошовий, Олексій Мочанов, Катерина Серебрянська, Андре Тан, Кароліна Ашіон, Сергій Сивохо та інші.

 

- Чому вирішили запускати проект «Команда мрії» з Савіком Шустером?

- Новий футбольний проект, що робить для телеканалу «Інтер» «Савік Шустер студія», має назву «Команда мрії». Напередодні «Євро-2012» країна потребує якісного та масового футбольного шоу, що може об'єднати Україну. І саме Савік - як, по-перше, телевізійний професіонал, а по-друге, людина, яка справді любить футбол та знається на ньому - може зробити таке шоу справді високоякісним та захопливо цікавим.

 

- Як, на вашу думку, глядачі відреагують на повернення Савіка Шустера на «Інтер»?

- Позитивно. До цього змушує навіть сама атмосфера спортивного шоу «Команда мрії». Це проект, у якому вирують спортивні пристрасті, є відчуття перемоги, згуртованості. Доповнювати це будуть влучні коментарі Савіка, образ якого після проекту «Африканські пристрасті» перестав пов'язуватися виключно з політичними ток-шоу. Чимало футбольних уболівальників запам'ятали Савіка як хорошого спортивного коментатора.

 

- Як ви ставитеся до переходу ведучих, які вже стали певним брендом, на канали-конкуренти? Як це впливає на позиції каналів та їхніх конкурентів?

- Кожна людина має право будувати свою кар'єру так, як вважає за потрібне. Якщо ведучий за будь-яких причин вирішив перейти з одного каналу на інший, це його рішення. І ставлення до цього таке ж, як і до будь-якої зміни одного місця роботи на інше.

 

Щодо позиції каналів... У цілому, якщо позиція каналу може похитнутися лише через те, що з нього пішов ведучий, значить, це була не дуже міцна позиція. І з цим треба щось робити.

 

- Чи задоволені ви складом ведучих, чи, може, шукатимете ще нових облич?

- У нас амбітні плани на майбутнє, маса нових проектів та ідей, тому пошук нових облич не припиняється ніколи.

 

Якби ми були незадоволені складом наших ведучих, то, безумовно, цей склад був би іншим. Звісно, ми задоволені ними: це Володимир Зеленський, Євгеній Кисельов, Костянтин Грубич, Юлія Литвиненко, доктор Комаровський, Андрій Цаплієнко, Анатолій Бондаренко. Не можу не згадати чудових ведучих наших новинних програм: досвідчених Олега Панюту, Ганну Гомонай, молодих і талановитих Володимира Андріївського, Ольгу Грицик, Ольгу Бондарчук, Євгена Міхіна, Анну Панову та неперевершених кварталівців Олену Кравець і Євгена Кошового.

 

І сподіваємося, що телеглядачі нас у цьому підтримують.

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40299
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
._.
4823 дн. тому
Після Ранкової пошти і Малахова+ не міг не сказати, я ЗА БАН цього каналу.
медвед
4823 дн. тому
ТК, після таких "інтерв"ю" писати статті про джинсу - моветон...
Глас народа
4824 дн. тому
Тьфу, противно читать! Интер-"девочка" - это национальный позор Украины. Не украинский канал, а колониальное телевидение провинциальной малороссийской губернии. "Звезды", вышедшие в тираж в метрополии, едут в колонии - срубать бабло с местных ниггеров.
Москвич
4824 дн. тому
да кому он всрался твой продукт.не сравнивай ...с пальцем
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду