Меркель: ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні

31 Серпня 2010
17053

Меркель: ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні

17053
Меркель: ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила, що ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні. Проце вона сказала під час спільної прес-конференції з президентом України Віктором Януковичемі у Берліні, пише інформаційне агентство УНІАН.

 

відзначила, що на сьогодні відносини України і Німеччини перебувають на «хорошому, солідному, людяному рівні». «Водночас ми маємо ще багато можливостей інтенсифікувати ці відносини», - сказала вона.

 

За словами канцлера ФРН, під час її зустрічі з паном Януковичем було обговорено актуальну внутрішню ситуацію в Україні.

 

«І я, з одного боку, сказала, що добрим є те, що процеси прийняття рішень в Україні зараз перебувають на солідній базі. З іншого боку, я також підкреслила, що ми, звичайно, зацікавлені у продовженні демократичних процесів стосовно свободи преси, стосовно свободи слова. Ми дуже відверто обговорили ці питання», - сказала Ангела Меркель і зазначила, що з Віктором Януковичем «було досягнуто домовленості щодо продовження за необхідності відвертого діалогу з цього питання».

 

У свою чергу Віктор Янукович наголосив, що він, як ніхто інший, зацікавлений у розвитку демократії і свободи слова.

 

Як приклад глава держави зауважив, що сьогодні Верховна Рада ухвалила рішення щодо внесення змін до закону про місцеві вибори, які зробили цей документ більш демократичним на вимогу українського суспільства та міжнародної спільноти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду