Ігор Слісаренко: „Незабаром я похвалюся новими телепроектами”

24 Квітня 2003
1080

Ігор Слісаренко: „Незабаром я похвалюся новими телепроектами”

1080
За весь час роботи на СТБ я не отримав жодної вказівки чи заборони, ніхто не виправив жодної коми в моїх текстах. „Детектор медіа” звернулася (електронною поштою) до відомого журналіста Ігоря Слісаренка з проханням прокоментувати припинення виробництва програми „Вікна в світ”(СТБ) за його авторства. Як вже повідомлялося, з 13-го квітня програма щезла з програмної сітки каналу.
Ігор Слісаренко: „Незабаром я похвалюся новими телепроектами”
За повідомленням прес-служби – „Руководство телеканала СТБ приняло решение приостановить производство программы "Вікна в світ" до выработки новой программной политики в отношении собственного производства. К новому сезону также будет закрыт ряд > существующих программ и предложены совершенно новые проекты”.

Ігор Слісаренко категорично відмовився говорити про безпосередні причини припинення виробництва „Вікон в світ”. Тож подаємо відповіді журналіста на інші запитання.

- Ви почали вести програму "Вікна в світ" на телеканалі СТБ на початку цього року, а за чотири місяці пішли з програми. У чому причина вашого звільнення?

- Передусім, ніякого звільнення не відбулося. Припинено виробництво програми “Вікна в світ”, як ви знаєте із повідомлення.

- Ваш попередник у програмі - Євген Федченко - у публікації на нашому сайті (присвяченій причинам його звільнення з каналу СТБ) стверджував, що журналісти "Вікон" працюють в умовах тотальної несвободи, журналістика взагалі стала менш інтелектуальною, а роль журналіста на каналі нагадує йому героя П’єра Рішара у фільмі "Іграшка"... Ви поділяєте ці думки – в тому числі і щодо оцінки ситуації в українській журналістиці загалом?

- Я дуже високо оцінюю Євгена як журналіста-міжнародника. Я не знаю причин, що спонукали його звільнитися з каналу. Про це я його не розпитував. А щодо умов, в яких працював я, скажу щиро. За весь час роботи на СТБ я не отримав жодної вказівки чи заборони, ніхто не виправив жодної коми в моїх текстах. Повне розуміння і підтримка.

Працював із приємністю.

- Керівництво каналу публічно заявляло, що ви мали пропозиції щодо покращання програми "Вікна в світ". Що вдалося реалізувати? Що ні? Чому?

- Так, мав. Але реалізувалося дуже мало, або воно вже реалізується без моєї участі.

- Як ви оцінюєте сучасний рівень та подальші перспективи міжнародної журналістики в нашій країні?

- Як науковець, який замається цим професійно, даю дуже критичні оцінки. Конспективно:

1) власники ЗМІ, передусім, з числа так званих олігархів, здебільшого не зацікавлені в розвитку міжнародної журналістики – воно їм не потрібне, бо суперечить девізу “нацарювати сто рублів і втекти”. Або вони неспроможні на такі видатки.

2) журналісти-міжнародники або не можуть себе реалізувати, або мають досить слабеньку підготовку – часто-густо працюють за методом акинів, або демонструють себе, гарненьких. Спостерігаю навіть такий парадокс: на тих каналах, де на міжнародну журналістику дають гроші - відрядження, прямі включення, авторські програми - журналісти, що це роблять, часто дуже фахово слабенькі, а то ще й брехливі…

3) міжнародна журналістика, яку донедавна можна було вважати оазисом свободи порівняно із внутрішньою журналістикою, тепер теж стає і небезпечною, і продажною, і т.д..

- Ви залишаєтеся працювати віце-президентом МАУП. Чи плануєте повернутися до роботи в медіа, за яких умов?

- Мені прикро, що люба “Детектор медіа” не помічає моєї постійної роботи в медіа. Мабуть, тому, що зосереджена суто на телебаченні? А от Рабинович, Санден і вся ця компанія з усіма їхніми “конгресами” і “лігами” помічають мало не кожну мою публікацію в газетах і журналах, кожний радіоефір… У мене для них невтішна новина – незабаром я похвалюся новими телепроектами. (Від „ТК” – ми мали на увазі повернення в штат якогось друкованого або електронного видання. Ефіри ж Ігоря на Громадському радіо та статті у різних виданнях завжди помічаємо з інтересом).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду