«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

15 Травня 2010
97750

«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

97750
Я не знаю, хто, в який час і в якому навчальному закладі Львова учив Ганну Герман, що Ісус Христос – українець
«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

Кілька років тому в моїй бібліотеці з'явилася смішна, як мені тоді видавалося, книжка: «Новітні міфи та фальшивки про походження українців». Не описуватиму в подробицях про що вона (з назви має бути зрозуміло). Скажу лише, що це розвінчування анекдотів так званих істориків, висновки яких відзначаються «українським центропупізмом», наприклад: «колискою світу після Всесвітнього потопу стали регіони Північного Причорномор'я, зокрема українські землі», або ж доведення українського походження Ісуса Христа. Зміст півтори сотні сторінок, як на мене, вдало помістили у п'ять слів на обкладинці «Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом».

 

Це був мій перший досвід знайомства з такою «історією». Ніколи не думала, що хтось може сприйняти це серйозно, як і не припускала, що самі українці колись використовуватимуть такий матеріал для дискредитації власної нації. Сьогодні я з прикрістю визнаю, що це сталося.

 

Про зустріч президента з іноземними ЗМІ ми дізналися від редакторів, коли повідомили, що туди акредитовано знімальну групу НТКУ. Вже постфактум довідались і про те, що НТКУ - співорганізатор зустрічі. На прес-конференцію приїхали з Бі-бі-сі, «Аль-Джазіри», НТВ, був «Первый канал», «Эхо Москвы», були німці та інші. З українських журналістів - лише Перший. Та при вході до зали, не пояснивши причин, мені сказали, що пропустять лише оператора. В результаті на зустрічі від Національної телекомпанії були двоє: оператор та Валід Арфуш, який очолив «оргкомітет» із підготовки заходу. Тепер трохи лірики: крізь землю хотілося провалися від сорому перед іноземними колегами. Це нечесно і низько роззброювати свого журналіста на очах у гостей. Його або не запрошують, або не женуть.

 

Поставивши завдання оператору знімати все, я дві з половиною години прочекала під дверима. Він не записав усього. В залі йому поставили інше завдання - знімати перебивки, а якщо час залишиться - можна пописати інтерв'ю. Тож про що питали і як відповідав президент у цілому знають лише присутні там.

 

Та ми знаємо інше. Перед прес-конференцією журналістів зустріла Ганна Миколаївна Герман. Спілкування в коридорі виглядало швидше як монолог. Гостям розповідали про безмежну радість від їхнього приїзду. Пані Герман пообіцяла, що такі зустрічі періодично влаштовуватимуть. Та за кілька хвилин розмова повільно міняла тематику. І тут я повернуся до міфів, із яких починала. Якоїсь миті впіймала себе на тому, що десь уже чула подібну розповідь. Ганна Миколаївна емоційно розказувала журналістам про те, як завжди думала, що Ісус Христос - українець! І його мати - Діва Марія - теж українка!

 

- Представляете, каково было мое удивление, когда прочитала, что это не так? Меня так учили. Я из Львова. Нам всегда рассказывали о том, что украинцы - самые лучшие, что Украина - самая прекрасная. Там всех учат, что даже Иисус Христос был украинцем.

 

Важко описати емоції, які я пережила. І не описуватиму. Може, зараз ви відчуєте щось схоже. Але точно знаю: передусім це був сором. Здавалося, вже нічого не врятує мою репутацію й репутацію самої Ганни Миколаївни. Все. Армагедон. Тепер увесь світ дізнається, що українці - неотесані дурні.

 

Звісно, зачепили під час цієї неофіційної розмови все найболючіше для суспільства - і мову, і флот, і підручники історії, які Ганна Миколаївна назвала «підручниками з ідеології», і Степана Бандеру не оминули: вони самі забудуть про нього, - говорила пані Герман про українців, - просто треба перестати про нього говорити, от побачите. Це люди такі - коли щось погане про Степана Бандеру казати, - вони реагуватимуть відповідно, а якщо про нього мовчати, - вони й не згадають невдовзі.

 

Я не знаю, хто, в який час і в якому навчальному закладі Львова учив пані Герман, що Ісус Христос - українець. Я ніколи ні від кого не чула нічого подібного (крім вище названої книги), хоч маю безліч знайомих і рідних на Західній Україні. Це чи не найбільш віруюча частина держави. Мені важко повірити в те, що священнослужителі допускають найменшу можливість такого наклепу. Тож якщо таке було, думаю, саме нам - вітчизняним журналістам - треба про це написати, щоб виправити несправедливість. Але ж Ганна Миколаївна ніколи нам про це не розповідала. Вона сказала це іноземцям, які навряд чи поїдуть перевіряти. Але цей факт до власного образу України вони вже додали.

 

У другій половині дня для іноземних журналістів влаштували вже неофіційну прес-конференцію. За обідом зібралося більше гостей, ніж було в Адміністрації президента. Ганна Герман та Борис Колесніков відповідали на всі питання - про опозицію, про свободу слова, про газ... Розповідали своє бачення ситуації з цензурою на «1+1» та на СТБ, про те, як українські журналісти «облизували Ющенка і всю цю банду» упродовж кількох років.

 

Я не критикую. Я спостерігаю, застерігаю, попереджаю (потрібне для себе підкреслити). І ще раз повторюю: це нечесно. Обговорювати журналістів за їхніми спинами з іноземними колегами, коли вони не мають можливості відповісти на звинувачення в опозиційній пропаганді, в непрофесіоналізмі і в «облизуванні» будь-кого, - нечесно. У здоровому суспільстві своїх не нищать, а патріотизм завжди в парі зі здоровим глуздом.

 

Моє сумління не дозволило мені змовчати. Я вирішила написати про це, бо вважаю подібні вислови некоректними і безпідставними. І маю на це право, принаймні вчора від представників влади я безліч разів почула, що вони таки ЗА свободу слова. Сподіваюся, мене почують ті журналісти, які вчора були на цих зустрічах, а я й надалі працюватиму у своїй редакції над тематикою, якою займалася до сьогодні.

 

Юлія Банкова, Перший національний

 

P.S. Покладаюся на професіоналізм іноземних колег, які відрізнять міфи від реальності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
97750
Читайте також
27.05.2010 16:54
Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, «Українська правда»
38 686
10.04.2010 01:19
Мария Старожицкая, «Профиль»
28 415
Коментарі
50
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Gure
4890 дн. тому
Безперечно, Ганна Герман має право голосу. Але нести ахінею у присутності рідних тазакордонних журналістів - це... як би так сказати, щоб не образити.. - недипломатично. А крім того, ця провінційно-радянська манера наших клерків розмовляти у коридорах, поплескувати по плечах журналістів (і вербально, і мануально), а також давати їм цінні вказівки як писати й про що - знайома до болі. І боляче те, що вона не змінюється десятиліттями. Шановно Юліє. хто це може змінити? Тільки ми, журналісти. Думаю. нам треба виховувати наших клерків прямо під час розмови - тобто навчитися ставити їх на місце.
ОБЄКТИВІСТ
5079 дн. тому
ZalP // 19.05.2010 23:10:22 "А Герман тоже имеет право голоса. Не нужно думать, что чиновники ВСЕГДА должны молчать. Она действует ОЧЕНЬ ТОЧНО. Есть границы, и она их пока не нарушает."--------Особливо це стосується працевлаштування "професіонала" синочка замміністром до Шуфрича!!!
ZalP
5080 дн. тому
Честь на соплях не держится. А Герман тоже имеет право голоса. Не нужно думать, что чиновники ВСЕГДА должны молчать. Она действует ОЧЕНЬ ТОЧНО. Есть границы, и она их пока не нарушает. И очень противно, что у журналистов ничего, кроме соплей, за душой не оказывается. Как и у их родных братьев - оранжевых депутатов: бузу затеяли, по морде получили - изошлись соплями, мол, сильно больно. Не фиг было лезть на рожон. Так ведь нужно же было спровоцировать драку! Ну и ... "драку заказывали?"
ZalP
5080 дн. тому
Честь на соплях не держится. А Герман тоже имеет право голоса. Не нужно думать, что чиновники ВСЕГДА должны молчать. Она действует ОЧЕНЬ ТОЧНО. Есть границы, и она их пока не нарушает. И очень противно, что у журналистов ничего, кроме соплей, за душой не оказывается. Как и у их родных братьев - оранжевых депутатов: бузу затеяли, по морде получили - изошлись соплями, мол, сильно больно. Не фиг было лезть на рожон. Так ведь нужно же было спровоцировать драку! Ну и ... "драку заказывали?"
ОБЄКТИВІСТ
5080 дн. тому
ZalP // 19.05.2010 12:58:38: "Анна Герман говорит о журналистской этике - и это нормально... " Если журналист говорит журналисту о журналистской этике - тогда это нормально. Но Ганька Герман - клерк президентской канцелярии. Её дело - выполнять функции патронатной службы. А Юля - журналист. Чиновник на уровне Ганьки для неё - не указ. Ганька ж наглеет с каждым днём. Уже командует правосудием. Юля - молодец - своими методами пытается оградить общество от самодуры. С честью выполняет свой гражданский долг!!!
Виктор
5080 дн. тому
Найдут скоро Юлю под Таращей....
ZalP
5080 дн. тому
Взрослый человек, а распускает сопли. Это - непрофессионально! А то, что кто-то думал в детстве, что Христос украинец или Бог - негр, так это вполне НОРМАЛЬНО. Это - не предмет, который выносится для ОСУЖДЕНИЯ или ОСМЕЯНИЯ. Снова - непрофессионализм. Анна Герман говорит о журналистской этике - и это нормально... для профессионалов. А таких, как видно, у нас почти что и нет. Увы...
Друг Понттелеймонова
5080 дн. тому
Интересно Юля сама уволится или ей дальше намекать будут..
ОБЄКТИВІСТ
5081 дн. тому
Стаття смілива, відверта, об"єктивна, з відмінним аналізом. Юлія відобразила реальний характер Г.Герман. Жалкую, що тільки-но прочитав. Є певна підтримка в коментарях відвідувачів. Вважаю за доцільне написати журналістського листа до з"їзду ПР (копію Януковичу) із пропозицією знайти спосіб, як виключити з партії та змістити з посади Герман, а на її місце підібрати більш досвідчену, більш терпіму, більш ввічливу, більш порядну, неамбітну людину.
ор
5081 дн. тому
... спасибо за статью !
vom1986@bigmir.net
5082 дн. тому
Слава тобі, Господе! Якщо у нас є ще такі журналісти, як Юля Банкова-ще не все втрачено. І, до речі, такі газети, як, наприклад, "День". Спасибі, друзі, - так тримати!
ната
5082 дн. тому
Юліє, дуже Вам дякую за статтю!!!!!!!!!!!!!
Ігор
5082 дн. тому
Людина яка, проспавши, хоронила свою бабцю, щоб виправдати своє запізнення на вступний екзамен до університету, моралі не може мати багато, тим більше, як і її баба (голова сільради чи колгоспу), яка пізніше сама таку довідку їй і виписала... (зі слів самої Ганні Герман місцевому телебаченню).
kazemiruch
5082 дн. тому
Ник да! я просто не понимаю таких людей, да ты вобше в школе учился????? да что такое говоришь, такого никогда не было, где ты вырос, в политехнике даже такого профессора нет! за свой базар приходится когда то отвечать, поверь!!!!!!!!!
viter
5082 дн. тому
Влад // 17.05.2010 16:58:19 Ви забули написати, що теж були на заході країни і там вам кожен розказував, що Ісус українець а після того, як ви їм заперечили- хотіли спалити вас й принести, як жертву Бандері.
Влад
5082 дн. тому
И эти люди с форума считают себя культурными людьми? Такое впечатление, что на помойку заехал. Я понимаю теперь почему за 5 лет мы только искали врагов, рушили и оббрехивали. Судя по форуму мы только это умеем делать лучше всего. Когда уж будем творить шедевры, строить добрые отношения и развивать страну патриотами которой вы абсолютно неоправдвно себя называете.
Справжній лікар
5082 дн. тому
І як Ганка живе,коли вся краіна іі так ганьбить....Оце старість буде у людини - не позаздришь.А вона -не за горами.Викинуть,зганьблену.И забудуть.Бо таких навіть своі не поважають.
львів"янка
5082 дн. тому
Люди!!! Ганька Стецьків, вона ж Ганька Герман, НІКОЛИ НЕ БУЛА ЛЬВІВ"ЯНКОЮ. Вона народжена й навчена у забітому селі, кілометрів з 80 від Львова, біля Миколаєва. Пасло гусей, десь щось чуло... Ні знань, ні моралі...
natamay
5082 дн. тому
))) в старої маразм - невже незрозуміло???
Yuri_D
5082 дн. тому
O la la! З яких це пір "чорнорота" і "курва" (kurwa) стали нецензурними словами? У всіх друкованих словниках є. Це так нинішня хазяйка вас навчила? Вона загнути ще не так вміє, пригадайте відео 2004 р.чи 2005 р., де вона сказала "Я стою очень дорого..."
Yuri_D
5082 дн. тому
У Львові Ганну Гебельсівну (вона ж "CENSORED"), називають ще простіше - "CENSORED", деколи додають "рідкісна".
ШОК
5082 дн. тому
Як підло і підступно видавати СВОЮ ТУПІСТЬ за тупість львів"ян.
viter
5082 дн. тому
Шановний Валідік, ви професора не знали і знати немогли, бо в політесі ви не вчилися. Перестаньте знущатись з ваших секретарок !!!
Ник
5082 дн. тому
Я вырос во Львове, и в Политехническом институте профессор Поливода рассказывал нам на занятиях по истории много такой чуши (типа того, что УКраинцы прородители Викингов, а соответсвенно и Американских индейцев)...
Герману Борисову уточнение
5082 дн. тому
Контора глубокого бурения - КГБ - в начале 90-х провела продуктивную работу в Украине. Через своих шестерок, агентов влияния из так называемых укр.интеллигентов, типа Скорик, Павлычка, Яворивского, а также через завербованных на зоне диссидентов, типа Лукьяненка, заблокировали в Верховной Раде первого созыва вопрос проведения люстрации - очищения, прежде всего, от шестерок и агентов, сотрудничавших с конторой. Также от функционеров компартии. В результате сейчас имеем всеукраинский шабаш гебешных, красножопых ведьм, типа Ганьки - редкостной сучки даже среди информаторов ГБ. Вшивые укр.интеллигенты теперь воют о справедливости, когда своими руками в ВР голосовали за продление политической жизни иудейских и иных, выращенных в СССР тварей. ПОЗДНО ПИТЬ БОРЖОМИ! ЇЖТЕ, ХОЧ ПОВИЛАЗЬТЕ!
Jew
5083 дн. тому
для __viter // 16.05.2010 23:28:42… ви живите в ЦЕНТРІ ЄВРОПИ У 21 столітті у нормальній країні… не…. уже шестьдесят дней не в нормальной в нормальной не могут занимать высокие и ответственные посты янеки, бори колесниковы, левочкины, гани гэ, могилевы … и прочая преступная и малограмотная шелупень установившая нелегитимный режим с явными признаками корпоративного фашизма в нормальной будем жить когда этот режим приберем
Вася Пупкин
5083 дн. тому
Для всех, так и остался в совке, скажу - не был Христос ни евреем ни сыном плотника - не хулите Его- вспомните что написал на Его кресте Пилат ("Царь иудейский") , вспомните иконы и картины "Христос на Престоле", вспомните как после распятия Его одежды (типа бедного философа) разыгрывали в кости римские солдаты! (ваши джинсы поди никто разыгрывать например не будет, даже если они от Гуччи). Это первое. Был ли он украинцем? скорее вопрос в том были ли тогда украинцы? русины были точно , и мать Исуса родом как раз может быть с территории Украины. вообщем Вам надо много больше читать а не верить сказкам как из Кремля, так и из Белого Дома...
viter
5083 дн. тому
Люди, ви що ? Чого ви боїтесь ??? При чому тут камікадзе ? При чому тут іделісти ? Чого ви такі зашугані, у нас що Північна Корея чи диктатура Сталіна, чи гітлерівський режим де за слово в концлагер слали ? Та ви ЗАСПОКІЙТЕСЯ нарешті, ви живите в ЦЕНТРІ ЄВРОПИ У 21 столітті у нормальній країні. А такі, як ви - боягузи нагнітаєте істерію навколо НОРМАЛЬНИХ позицій нормальних людей .
redgi
5083 дн. тому
Юлю, ти звісно молодець, і дійсно хороший журналіст, і серце щемить за тебе, за таких, як ти ідеалістів- камікадзе. Тримайся Юлю, ці арфуші, бені, та авоськіни з їх жалюгідними заявами тупі ниці христопродавці. Тримайся Юлю.
micka
5083 дн. тому
по евроньюс недавно сюжет показали, где янык в гостях у лилипутина. вынос мозга не меньше: янык смотрит в бумажку, затем поднимает голосу и произносит 2 слова: "господит путин"... на этом словарный запас исчерпывается, янык снова опускает голову, читает следующие 2 слова, затем поднимает голову и повторяет их в слух... и так по 2 слова. ну не однояйцевый имбицил?
Герман Борисов
5083 дн. тому
У Галины Стецив (так она звалась в девичестве) национальность очень простая: "шестерка" всем известной "конторы глубокого бурения". Отсюда и всё остальное. Вообще, эта власть - смесь явных агентов ФСБ (Ганька, Собачник, Семиж...пенко, сам Янек Ковач) с примитивной бизнес-шоблой.
Jew
5083 дн. тому
квинтэссенция дерьма от лабазника бори (колесникова) и гани Гэ. ничего другого не ожидалось… бачили очі що купували….. тепер їжте… а кому то эту срань дебила янека прибирать….
sva9
5083 дн. тому
юля молодчинка, не побоялась.. господа журналисты "держыте оборону", народ украины с вами!!!
мизантроп
5083 дн. тому
http://ragu.li/ -на 2 фото - вынос мозга!-
micka
5084 дн. тому
а ганка дійсно йо*нута на всю голову. і це ще дуже м'яко сказано. може це валід їй так глибоко небайдужий
micka
5084 дн. тому
на нормальном канале нормальній оператор должен был откащаться от участия в этом шабаше - и пусть бы сам "журналист" валидик бегал с камерой, одновременно беря интервью.
Астор Пьяцолла
5084 дн. тому
Очень достойно. А знаеш, Юля, я выучу украинский. И крайка у тебя красивая
Кармелита
5084 дн. тому
Юле большооой респект! Даже на УТ не хотят быть рабами и танцевать под дудочку этих недоучок. А Боря вообще постеснялся бы...
Для спостерігача, що літає низенько й тихенько
5084 дн. тому
Ганька - українізована галицька - - - - - - -. Ще в середині 19 ст. її предків в Галичині було до 40 відсотків. Частина полонізувалася, частина українізувалася. Проте ментальність, моральність і, головне, писок залишився без змін. Як у Ганьки. Повністю цитата від класика так звучить: "Нельзя ведь забывать и того факта, что правители современной России – это запятнавшие себя кровью низкие преступники, - это накипь человеческая, которая воспользовалась благоприятным для нее стечением трагических обстоятельств, захватила врасплох громадное государство, произвела дикую кровавую расправу над миллионами передовых интеллигентных людей, фактически истребила интеллигенцию и теперь, вот уже скоро десять лет, осуществляет самую жестокую тиранию, какую когда-либо только знала история. Нельзя далее забывать и то обстоятельство, что эти владыки являются выходцами из того народа, черты которого представляют смесь зверской жестокости и непостижимой лживости, и что эти господа ныне больше, чем когда бы то ни было, считают себя призванными осчастливить мир своим кровавым господством. («Майн Кампф» 1925г., 14 глава «Восточная ориентация или восточная политика»)
2105
5084 дн. тому
Пані Ганна - галичанка, і за неї нам тут соромно. На Заході народ до церкви ходить масово. Я щонеділі відвідую святі літургії (і це роками!),але жодного разу про національність не лише Ісуса, а будь - кого зі Святих навіть не чула. Навіщо Герман таке плете? Чи для більшої оригінальності прибріхує, чи журналістів - іноземців має за лохів?! Не люблять у нас сьогоднішню владу найбільш за те, що там одні українофоби позбиралися. Бездуховні, продажні космополіти. Як є Бог в серці і хоч трішечки патріотизму за душею - так себе поводити негідно ніколи не будеш!
коллега
5084 дн. тому
Дуже показове призвисько має тепер Ганна Гебельсовна, і вона його виправдовує на всі сто процентів. Вона в тій сворі людей, що прийшли зарах до влади, які за великві гроші й матір рідну продадуть, аби більше дали. А якщо серйозно, то вона яскаравий приклад того, як людина за посади, грощі й комфортне життя готова нести будь яку дурницю, аби хазяїну догодити. Жаль, що вона не переймається думкою людей про себе.Бо вона напевно думає, що вже вхопила бога за чуприну.
o.k.
5084 дн. тому
є люди такої непоборної сили духу, що заради вигоди і кар'єри свіже лайно своїх хазяїв їстимуть і людям нахвалюватимуть, що то - такий ведмежий мед.
8-)
5084 дн. тому
Скажи слово і твої однодумці його перетворять в речення. Юль, ти молодчина, що не мовчиш про подібні речі... Не лежиш і мовчиш, коли по тобі топчуться, бо за це платять гроші.. Коли серце горить, а руки можуть - ніхто не спинить.
Спостерігач
5084 дн. тому
Цікаво: а чого це Г.Б. привів тут тільки одну цитату з гітлерівської "Майн кампф"? Можна було б, до прикладу, також поінформувати, як нацистський фюрер "жалував", зокрема, ті ж слов'янські народи тощо. Але головне полягає в тому, що як цей Г.Б., так і особливо ті, хто поширюють оту псевдопатріотичну маячню і нісенітниці (скажімо, про, мовляв, "українське" походження Ісуса Христа і багато чого подібного іншого), за суттю і змістом, виконують певне спецсоцзамовлення. А саме: войовничо-українофобствуючих московських імпершовіністів по дискредитаціі й профанації свідомого українства та його національно-патріотичних устремлінь.
фима
5084 дн. тому
Ну какая Ганя еврейка? Что вы глупости пишете. Вы не ту цитату привели. Вот эту вы искали? "Но что было совершенно непонятно, так это та безграничная ненависть, с которой они относятся к собственной народности, к величию своего народа, та ненависть, с которой они бесчестят историю собственной страны и вываливают в грязи имена ее великих деятелей. Эта борьба против собственной страны, собственного гнезда, собственного очага бессмысленна и непонятна. Это просто противоестественно."
boris_andrew
5084 дн. тому
Боюсь свободою слова такий маразм не викорінити. Кожен й так вірить у те, що хоче вірити, або у те що модно вірити у його середовищі. Потрібно щоб до влади прийшли тверезомислячі нааціонал-демократи. Але вони остаточно дискредитували себе в очах народу після Юща. Тому мені здається корінних змін без кривавої революції в Україні не буде.
boris_andrew
5084 дн. тому
Боюсь свободою слова такий маразм не викорінити. Кожен й так вірить у те, що хоче вірити, або у те що модно вірити у його середовищі. Потрібно щоб до влади прийшли тверезомислячі нааціонал-демократи. Але вони остаточно дискредитували себе в очах народу після Юща. Тому мені здається корінних змін без кривавої революції в Україні не буде.
Росани
5084 дн. тому
Ганя була й залишається комсомольською ш....ю.
Г.Б.
5084 дн. тому
С головой у АГ случилось еще до ее рождения. Украинский язык у этой галицкой ------- всего лишь рабочий язык для зарабатывания бабла среди туземцев. Эта ментальная украинофобка, маскирующаяся под "галицкую украинку" - находка для камарильи Януковича. Цитата для размышлений: "Нельзя далее забывать и то обстоятельство, что эти владыки являются выходцами из того народа, черты которого представляют смесь зверской жестокости и непостижимой ЛЖИВОСТИ, и что эти господа ныне больше, чем когда бы то ни было, считают себя призванными осчастливить мир своим господством. («Майн Кампф» 1925г., 14 глава «Восточная ориентация или восточная политика»)
Спасибо.
5084 дн. тому
Спасибо,Юлия,за смелось написать об этом.Похоже,что-то с головой случилось у АГ.Срам-то какой....На весь мир.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду