Марина Миргородська: Є лише одна група впливу на ТРК «Україна» - професійний менеджмент каналу

12 Серпня 2008
48351

Марина Миргородська: Є лише одна група впливу на ТРК «Україна» - професійний менеджмент каналу

48351
Головний редактор «України» - про підсумки першого півріччя, плани на новий сезон і наступний рік, нові проекти та обличчя, розвиток нішевих каналів, зміни в інформаційній службі та ставлення до панелі телевимірів GFK.
Марина Миргородська: Є лише одна група впливу на ТРК «Україна» - професійний менеджмент каналу
У 2008 рік телеканал «Україна» увійшов із перемогою, вирвавшись у новорічну ніч на третє місце та обігнавши за рейтинговими показниками навіть «1+1». Про амбітні плани телеканалу на сезон 2008/2009 свідчить купівля доволі дорогих проектів (Ліга Чемпіонів, «Нова хвиля»), що здобувають в ефірі добрі показники, та виробництво великих шоу («Телезірка-суперзірка», «Яка то мелодія?». Виробничі та адміністративні структури каналу поступово переміщуються до Києва. Ще одне велике надбання «України» - програма Савіка Шустера, що виходитиме в ефір 5 разів тиждень.
 
Підбити підсумки першого півріччя, розкрити плани на новий сезон та дати оцінку показникам нової панелі GFK-Ukraine «Детектор медіа» попросила головного редактора «України» Марину Миргородську.
 
- Марино, якими, на ваш погляд, є головні підсумки роботи каналу «Україна» в першому півріччі 2008-го? Що вдалось і чого не вдалося зробити вашій команді за цей період?
- Перше півріччя пройшло для нас дуже вдало. Канал дуже динамічно розвивається, і за 2007 рік приріст нашої аудиторії становив 14%. У цьому сезоні приріст уже становить 3%. Ми працювали з новими форматами, приміром, «Телезірка-суперзірка» (формат Soapstar Superstar британського телеканалу ITV – «ТК»). Виробництво такого масштабного шоу – хороший досвід для нашого каналу, і ми отримали непогані показники. Півріччя досить вдало завершилось придбанням прав на трансляцію фестивалю «Нова хвиля-2008». За показниками у період трансляції «Нової хвилі» наш канал вийшов на третє, а у деякі дні – навіть на друге місце у рейтинговій таблиці. Середня частка фестивалю становила 11,6%. Тож ми пишаємось тим, чого вдалось досягти, і маємо великі плани на наступний сезон. Що ж до невдач, то я не думаю, що вони в нас були.
 
- Раніше Вальдемар Дзікі говорив про створення виробничої структури на каналі. На якому етапі реалізації перебувають ці плани?
- Дійсно, ми зараз розбудовуємо власне виробництво, і саме для цих цілей буде побудована продакшн-структура. На цей момент до роботи залучена головний продюсер Алла Липовецька зі своєю командою, яка розпочинає власне виробництво на каналі. У нас великі плани щодо цього на 2009 рік. І під ті завдання, які ми розроблятимемо для вдосконалення нашої сітки, будуть розбудовуватись і розширюватись продакшни, до яких ми залучатимемо кращих фахівців.
 
-  Йдеться про створення підрозділів на каналі чи про окремий продакшн?
- Ми почнемо з підрозділів. Пізніше, можливо, це буде окрема структура. Ми йдемо декількома шляхами: створюємо потужне виробництво усередині каналу та залучатимемо студії-продакшни, які працюють на українському ринку, до виробництва за принципом аутсорсингу – не в рамках каналу, але за нашим замовленням. Та ми все одно контролюватимемо це виробництво на предмет якості. Приміром, нашу нову програму «Гірка правда» ми будемо виробляти спільно з Film.ua.
 
- Чи не має канал планів щодо придбання однієї з наявних виробничих структур?
- Поки що ні. Тому що хочемо власноруч намацати, що таке власне виробництво. Ми вже мали гарний досвід із «Телезіркою». Ми поєднали українське, польське та російське виробництво. Поки що ми робитимемо все самостійно, але в нас справді не вистачає ресурсів на каналі для дуже великих завдань. Для цих цілей залучатимемо відомі компанії та фахівців ринку.
 
- Чи залучатимете ви польські або російські компанії до виробництва нових проектів?
- Ми можемо говорити про певні плани на цей сезон - це «Гірка правда» та «На 10 років молодше». До виробництва цих програм іноземних виробників ми не залучаємо. Але можемо консультуватись із зарубіжними фахівцями, якщо буде потреба. Мета будь-якого виробництва – мінімізувати витрати. Кожен створений продукт має бути економічним, а залучення іноземних виробників ще й дає досвід.
 
- Чи будуть у новому сезоні продовження шоу «Яка то мелодія?» і «Телезірка-суперзірка»?
- Щодо «Телезірки» ми поки що думаємо, коли зможемо її запустити. Ми маємо декорації і бажання робити велике шоу, але ще не прийняли рішення. Але в цьому сезоні точно – ні. Що ж до «Яка то мелодія?», то восени стартує другий сезон проекту.
 
- Наскільки вдалим видався перший досвід трансляції у праймі вихідних днів розважальних шоу – російських і українських?
- Досвід показав, що демонстрація великих шоу в пік-тайм вихідного дня – дуже цікава і складна річ. Тут існує величезна конкуренція, адже всі канали о цій порі показують дорогі і «смачні» шоу. Якщо у нас надалі з’являтимуться такі проекти, думаю, ми будемо ставити їх у ці слоти, але розглядатимемо й можливість показу їх у будні.
 
- У п’ятницю?
- Не тільки. Можуть бути й інші дні. В нас же з’явилась рубрика «Мегахіт щопонеділка». Всі вважали, що великі картини можуть іти лише у вихідні дні, але досвід цієї рубрики свідчить, що у будні вони теж залучають багато глядачів і приносять добрі рейтинги. Це вже стало нашим брендом, який ми будемо розвивати.
 
- Скільки «Україна» вкладе у власне виробництво в цьому сезоні?
- Це значні кошти. Конкретні цифри – наша комерційна таємниця. У відсотковому співвідношенні на власне виробництво виділяється приблизно 50% від суми, виділеної на закупівлю продукту.
 
- Раніше Вальдемар Дзікі висловлював упевненість у тому, що проекти власного виробництва приноситимуть каналу високі рейтинги. Поки що серед топових трансляцій каналу – футбол, серіали («Спецназ», «Диверсант»), новорічні трансляції, «Нова хвиля». Які проблеми із власним виробництвом є на сьогодні у каналу?
- Власне виробництво становить не менше 40% продукту, який іде в ефірі «України». Це високий відсоток, і ми, як канал, що посідає шосте місце у рейтинговій таблиці GFK-Ukraine, розвиваємо виробництво дуже швидко. Навіть після придбання Ліги Чемпіонів ми зробили програму «Ніч з Лігою Чемпіонів», яка отримує високі показники. Себто навколо кожного продукту ми намагаємось створити власний, у різних жанрах. Показниками програм «Яка то мелодія?» і «Критична точка» ми задоволені, тому воно продовжать вихід у новому сезоні. До того ж, команда «Критичної точки» створюватиме свій документальний проект. Поки що не можу розголошувати його деталі.
 
- Чи не збираєтесь ви продавати свій продукт? Зараз є великий попит на ті ж соціальні розслідування...
- Ми могли б це робити, але поки що продаж не є нашим пріоритетом. Зараз ми будуємо групу каналів, тому розглядаємо можливість створення бібліотеки власного продукту. Можливо, те, що робить зараз «Україна», вийде в ефірі каналів, які ми створимо.
 
- У вересні на каналі з’явиться щоденна політична програма за оригінальним сценарієм Савіка Шустера. Що це буде за програма і чим вона відрізнятиметься від двох «Свобод»?
- Можу сказати, що розробка проекту триває, підписано головний контракт, який передбачає взаємні обов’язки сторін. Це програма для прайм-тайму. Це теж буде загальнополітичне шоу на головні актуальні теми, власний цієї продакшн- студії («Савік Шустер Студіос» - «ТК»).
 
- Чи вже відома назва?
- Вона поки що узгоджується. Варіантів дуже багато, над ними працюють редактори.
 
- У зв’язку з появою цього шоу та щоденної програим Савіка Шустера виникає питання, чи потрібна ТРК «Україна» ще і програма «Дуель»? Раніше ви повідомляли про переформатування програми.
- Формат програми «Дуель» та співпраця з Сергієм Рахманіним, якого ми вважаємо дуже добрим фахівцем, приносять користь телекомпанії. Наприклад, із приходом Сергія у нас вийшли два успішні спецпроекти – з Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко. Ми плануємо продовжити цю співпрацю і не розриваємо стосунків із Сергієм.
 
- Як ви оцінюєте результати ранкового шоу «Прокидайся з «Україною»?
- Це шоу також буде виходити далі. Це добрий досвід, ми робили програму за форматом one man show, легкого спілкування з глядачем. Зараз думаємо, як зробити його ще цікавішим. У програмі з’являться нові рубрики, додаткові матеріали, буде більше інтерактиву й динаміки. Днями команда повернеться з відпустки і має почати працювати над оновленням шоу.
 
- Чи зміниться формат проекту в межах бренду «Срібний апельсин»?
- Ми приділяємо дитячій аудиторії багато часу, тому цей формат залишиться, але буде дещо переглянутий. Відтепер щоденна програма та проект вихідного дня трохи різнитимуться. У будні програма буде орієнтована на дітей молодшого віку – 4-8 років, а у вихідні – на широку сімейну аудиторію. Програма має стати більш адресною, бо зараз її аудиторія трохи розмита.
 
- Ви запускаєте програму «На 10 років молодше». Що це за проект?
- Це makeover-show – проект за форматом, придбаним у компанії Target Entertainment. У програмі братимуть участь жінки «бальзаківського» віку. Ми ставитимемо жінку у прозорій колбі посеред вулиці, і перехожі оцінюватимуть її вік. Це типовий формат makeover, коли без хірургічного втручання косметологи, стоматологи і стилісти коригують зовнішність героїні програми. На відміну від «Гіркої правди», цей проект ми вироблятимемо самотужки.
 
- Скільки коштувала ліцензія цього проекту та «Гіркої правди»?
- Ціни на ліцензії – у межах ринкової норми. Міжнародний формат може коштувати від 10 до 500 тисяч доларів, у залежності від того, що це за формат.
 
- Хто вестиме «Гірку правду»?
- Поки що невідомо.
 
- На які показники для трьох нових проектів ви розраховуєте?
- Якщо нашою метою є до кінця року досягти середньої частки 6%, то наші нові проекти мають брати не менші цифри, і навіть вищі. 6-7% - середній показник, якого ми сподіваємось.
 
- Яким чином «Україна» збирається задіяти Вахтанга Кіпіані, який, за інформацією «ТК», проходив у вас тракти? Що це буде за проект?
- Ми готові співпрацювати з ним. Зараз тривають перемовини та підготовка проекту за його участю. Програма – щотижневик вихідного дня у жанрі інфотейнмент - буде презентована на початку вересня.
 
- Які ще проекти вийдуть на «Україні» в новому сезоні?
- Новорічне шоу власного виробництва, але про нього говорити ще зарано. Також ведемо переговори про ще одне розважальне шоу. Ми вже говорили про купівлю прав на трансляції матчів Ліги Чемпіонів сезону 2008/2009. Зараз ми вже придбали ексклюзивні права на показ матчів збірної України у відбірковому циклі Чемпіонату світу 2010 року. Перший матч – Україна-Польща – відбудеться 20 cерпня.
 
- Чи можете ви за умовами угоди щодо придбання прав на трансляцію відбіркового туру продавати субліцензію на окремі матчі чемпіонату або відео іншим каналам? Які умови цієї угоди? Чи є в контракті обмеження щодо спонсорства та реклами?
- Оскільки ми купили ексклюзивні права на показ відбіркового циклу ЧС, ми не маємо наміру тиражувати субліцензії. Вибірковий цикл буде показано у повному обсязі у прямому ефірі на «Україні» та ТРК «Футбол». За умовами контракту ми не маємо права надавати доступ до зйомки іншим каналам.
 
- Скільки коштують ці права?
- Сума не розголошується. Такий продукт завжди приносить високі показники, а з появою каналу «Футбол» багато трансляцій футбольних матчів увійде до його програмної сітки.
 
- Якої аудиторії зараз не вистачає «Україні»?
- Наша мета на сьогодні – залучити більше жіночої аудиторії у віці 25-49 років. Ми вважаємо, що зможемо досягти цієї мети за допомогою нових проектів. На прикладі «Нової хвилі» бачимо, що нaм це вдається: високими були показники афініті у різних вікових категоріях, але жіноча аудиторія 25-49 зросла особливо.
 
- Які слоти, на вашу думку, зараз потребують підсилення?
- В нас дуже добре вибудувана сітка, починаючи з офф-прайм та access-прайм, і передпраймова зав’язка програм нас цілком задовольняє. Відбувається добре перетікання аудиторії. Зараз ми працюватимемо над сіткою прайму – найскладнішого часу для кожного каналу. 19.30 – 21.30 – це конкуренний пласт, у якому працюють усі телеканали.
 
- Чи задоволені ви трансляцією серіалу о 20.00? Чи залишатиметься серіал у цьому слоті?
- Перш за все ми задоволені тим, що перенесли новини на 19 годину. Це було слушне рішення, адже після серіалу, який іде з 18 до 19 години, аудиторія залишається на каналі. Слот інформаційних програм значно підвищив свої показники. Слот, який починається з 20-ї, є доволі складним відрізком часу, бо на основних каналах ідуть сильні програми. Ми переглядатимемо цей слот, хоча до кінця року там виходитиме «Жінка без минулого». Нових серіальних слотів ми не плануємо.
 
- Як на показники вашого серіалу о 20-й впливає майже паралельна трансляція топ-серіалів на «1+1» та «Інтері»?
- Серіали мають свою аудиторію. Якщо глядачеві сподобався серіал, він лишається з цим продуктом. Це якісний продукт, який має свою аудиторію.
 
- Чи залишаться серіали у праймі вихідних?
- У суботу – залишаться, це успішний слот. Ми підвищуватимемо якість продукту в ньому, показуватимемо короткі чоловічі серіали, які працюватимуть «вертикально».
 
- Прем’єри чи продукт, який уже виходив на великих каналах?
- Наша політика щодо цього полягає в тому, що завданням номер один є придбання прем’єр. Але ми не виключаємо повтору на нашому каналі успішного продукту інших каналів. Наша служба закупівель вивчає такі серіали  та їх показники. Зокрема, у цьому слоті ми транслюватимемо серіали: «Спецназ», «Диверсант»
 
- Раніше йшлося про те, що «Україна» вироблятиме комедійний серіал та теленовелу. Ви залучатимете до їх зйомок українських чи іноземних спеціалістів та продакшн-компанії?
- Ми розпочнемо працювати над цими проектами наступного року. Запорукою доброго серіалу є вдалий сценарій, тому зараз ми хочемо залучити добрих сценаристів. Який продакшн вироблятиме, з ким співпрацюватимемо – це вже питання другого етапу. Ми ще не вибрали. Зараз ми створюємо на каналі окремий відділ, у якому наші спеціалісти розглядатимуть сценарії і добиратимуть найбільш вдалі з них.
 
- Тобто ви шукатимете оригінальні сценарії, а не форматні?
- І форматні також. Форматні серіали – це певна перестраховка щодо успіху. Якщо береться відомий формат, який спрацював у низці країн, це вже дає певну надію і полегшує завдання. Думаю, восени зможемо презентувати перші ідеї.
 
- Який бюджет матимуть ці серіали?
- Загальні цифри відомі. Середня вартість серіалу – 65-75 тисяч доларів за серію. Якщо це довгий серіал, він коштуватиме дешевше – 45 тисяч доларів. Якісний чоловічий серіал буде дорожчим – від 100 тисяч, але наші серіали не будуть такими дорогими. Ми перш за все робимо ставку на якість. Нещодавно ми були в Росії та спостерігали за роботою тамтешніх продакшн-студій. Усі вони переходять на зйомки у стандарті телебачення високої чіткості із розрахунком на те, щоб серіал був найкращої якості. Якщо ви подивитесь «Жінку без минулого», то побачите, що вона також знята у стандарті HD, і це видно. Безперечно, глядач зараз хоче бачити якісні серіали, а це вимагає і відповідних сценаріїв, і високих технологій.
 
- У минулому сезоні ви показали кілька серіалів виробництва компанії «Стар Медіа». Чи продовжуватиме співпрацю з ними?
- І зі «Стар Медіа», і з Film.UA, і з «Аврора Дистрибушн», у якої ми придбали пакет із 15 українських і російсьикх фільмів. Ми шукаємо якісний продукт. Film.UA зараз виробляє для нас «Гірку правду». Якщо якість виробництва нас задовільнить, ми, безперечно, відкриті для переговорів і подальшої співпраці.
 
- Чи плануєте придбати пакет фільмів 20th Centuries Fox? Термін контракту цієї компанії з каналами групи Пінчука завершився...
- Я знаю, що багато каналів ведуть переговори з цією компанією. Поки що ми розглядаємо пакети, які вони пропонують, і зараз розкривати деталі переговорів некоректно.
 
- Які зміни чекають на інформаційну службу «України»? Чи з’являться нові обличчя в новинах?
- У нас нові декорації у студії, нове оформлення програми «События». Зараз, із розбудовою каналу «Новини», ми розвиватимемо інформаційне мовлення. Тоді вже наша інформаційна служба переїде до Києва – поки що вона базується в Донецьку. На сьогодні ми дуже задоволені обличчями, які в нас є – Оленою Кот, Олександром Мозговим та іншими. Із розвитком каналу «Новини», безперечно, з’являться й нові люди.
 
- Чи відомо вже, хто стане керівником каналу «Новини»?
- Поки що ні. Але найближчим часом буде.
 
- З чим пов’язані такі тривалі вагання у виборі керівника каналу? Адже ТРК «Новини» має вийти в ефір уже цієї осені.
- Річ у тім, що ми хотіли б бачити новинний канал високопрофесійним. Ми створюємо для цього технічну базу. Оскільки на ринку вже є декілька каналів новин, і ми не хочемо бути на них подібними, ми шукаємо фахівців, які могли б створити цей проект на високому міжнародному рівні, рівняючись на досвід найвідоміших світових інформаційних каналів. Ми хочемо, щоб керівник каналу мав досвід роботи з закордонними новинними каналами та організаційний досвід. Щоб це був добрий менеджер.
 
- Це буде людина з України?
- Так.
 
- Розкажіть про ситуацію з призначенням та майже миттєвим звільненням Єгора Соболєва. Що сталося? Чи справді існує кілька груп впливу на канал, які так чи інакше формують кадрову політику?
- Я особисто цих перемовин не вела. Що ж до груп впливу, то є одна така група – професійний менеджмент каналу. Це професіонали, які впливають на процес лише з огляду менеджменту та фахового погляду на речі. Більше нічого за цим не стоїть.
 
- Які пріоритети має «Україна» у розвитку регіонального каналу?
- Ми маємо хорошу виробничу базу на Донеччині, звідки походимо. Зараз стоїть питання ліцензування, і якщо ми узгодимо його, в нас усе готово для створення регіональних програм. Зараз ми розглядаємо можливість включення в ефір «України» у Донецькій області певних програм на регіональну тематику.
 
- Які ваші плани щодо створення тематичних каналів? Раніше йшлося про відкриття молодіжного каналу...
- Ми зараз вивчаємо різні ніші, хочемо охопити якомога ширшу аудиторію. Медіагрупа розростатиметься, і перед нами стоїть завдання запустити ще декілька каналів. Які саме – будемо говорити пізніше. Безперечно, до того, як вони почнуть приносити прибуток, має минути 3-4 роки.
 
- Яку частку аудиторії сподівається отримати «Україна» і за який період?
- Для «України» ми розраховуємо на 6%, що ж до частки нових нішевих каналів, то вона поки що прораховується.
 
- Як ви оцінюєте перший досвід озвучення російських серіалів українською? Чи продовжуватимете цю практику?
- Ми за субтитрування. На нашу думку, озвучувати російські серіали недоцільно з художньої точки зору. Але в нас є бажання зняти серіал українською мовою.

 

- Йдеться про заплановані на найближчий час два серіали?

- Ми ще не обговорювали, якою мовою вони будуть.
 
- Як ви ставитесь до пропозиції Національної ради з питань телебачення і радіомовлення поширити квоту української мови не лише цілодобовий ефір, але і прайм-тайм?
- Можливо, такі умови можна застосувати, але на сьогодні зробити це важко, адже ми маємо у сітці російські серіали. Перемовини щодо цього ще тривають. Коли Нацрада повернеться з відпустки й розпочнеться новий сезон, думаю, ми ще повернемось до цього питання, тоді й побачимо.
 
- Як ви оцінюєте показники «України» за розширеною панеллю GFK-Ukraine, яку було доповнено населеними пунктами із населенням меншим за 50 тисяч?
- Думаю, вам відоме наше ставлення до цієї панелі. Ми вважаємо, що панель не дуже добре побудована і містить певні огріхи. Ми маємо штат аналітиків, які стежать за щоденними і щомісячними показниками, і вважаємо, що не все в цій системі вимірювання має міжнародний рівень і є об’єктивним. Певні показники викликають у нас сумніви. Наприклад, ми не можемо зрозуміти, чому за новою панеллю, приміром, маленькі та великі населені пункти Півдня України дивляться «Україну» з різницею у три рази. Бувають дні, коли у великих містах на Півдні частка становить 3%, а у маленьких у тому ж регіоні – 10%. Таких прикладів дуже багато, ми фіксуємо їх і робимо за ними висновки. Подивимось на результати аудиту панелі, а далі спостерігатимемо за тим, як продаватиметься ринок у наступному році. Тоді й повернемось до питання, яка буде панель і як підвищити її якість.
 
- Себто переходити на продаж реклами за загальнонаціональною панеллю ви поки що не збираєтесь?
- Ми стежимо за ринком. Не ми одні вирішуватимемо, як продаватисть. На наступний рік запланований продаж за новою панеллю, оскільки її формували як повноцінну. Це дивно, що панель уже рік працює в тестовому режимі, але нові дані не використовують для продажів.
 
- Що ви робитимете з новими нішевими каналами? Вони вимірюватимуться за панеллю GFK, чи ви, як уже заявляв пан Дзікі у коментарі «Медіабізнесу», шукатимете альтернативних способів вимірювання?
- Поки ринок працює за цією панеллю, ми долучатимемо канали до неї. Але ми не виключаємо можливості пошуку альтернативи.
 
- Наскільки для вас є важливою аудиторія у Києві? Останнім часом канал активно проводить рекламну кампанію у столиці (зокрема, у метрополітені).
-           Для нас київська аудиторія є особливою, оскільки історично ми походимо не із столиці, і нам важче, ніж іншим каналам, було знаходити тут свою аудиторію. Думаю, що в нас це виходить успішно. Складаючи свою сітку мовлення, ми дбаємо про те, щоб урахувати інтереси київської аудиторії.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
48351
Коментарі
30
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дуся
5721 дн. тому
такой срани еще не читала на этом форуме!Видать пани миргородская достала всех!!!
анастасия
5727 дн. тому
А можно спросить руководство на кой черт возить участников программы "Яка то мелодия?" на съёмки в Польшу? ну бред же ,ей Богу! визы, поезда.. Пришлось там побывать. Жили в говне ехали как бомжи. ужас! и что самое интересное сами продюсеры украинские в польше недоумивают что за странное решение???!! ну отмываете там бабло, так хоть к людям как к скоту не относитесь!
форуман
5727 дн. тому
так за что же уволили финасового директора??? такое редко случается..раскопал чего? форум и правда для внутреннего пользования но мысли тут пролитают порой и информация нужная. наслышан,чо на ТРК бардак. думается не в донецких дело а в поляках..хотя.. I.R.A. а давайте дружить? не хочу чтобы Ваш профессиональный профессинализм занимался отстаиванием чести таких же "профессионалов" как вы и пропадал в этом непрофессиональном форуме))) Профессионализмус форевер!!!!
Олег
5727 дн. тому
А я вот не согласен с тезисами о "бесполезности" сплетен написаных на этом форуме! Их оставляют люди имеющие отношение к медиасреде. Я бы и руководству дал почитать выдержки и инвесторам. вот Я знаю теперь что ТРК точно такое же корумпированное гавно как и все остальное и в руководстве канала есть вот такие "Симпотяшки")
жуть
5727 дн. тому
В шоке просто... Савик на ТРК!!!!??? В следующем сезоне будет на Тонисе но уже на шару)
nik.mr
5727 дн. тому
Для I.R.A.: ". Это раньше в форумах можно было почитать обоснованную критику, а сейчас - только сплетни и грязь. Низко как-то и не профессионально." Совершенно верно, сейчас форум Телекритики в большинстве своем представляет сборище сильно затаивших злость людей, которых когда то погнали с одного канала. Другие профессиональные комментарии в меньшинстве. Непонятно только одно - когда эти "знающие Кучму" себе работу найдут, а то судя по частоте постов на форуме - весь день только форумом этого сайта и заняты.
Ирине с ТРК)))
5727 дн. тому
Ирина ну коль уж тут пишут только "уволенные непрофесионалы" то наверняка кое-какие цифры им известны и "професионализм Миргородской" тоже. кстати, из еще не уволенных доброжелателей достаточно еще вопрос: за что уволили финансового директора ТРК украина? не поделилась с ним?
ales
5727 дн. тому
Zrazu wydno shcho towaryshy IRA ta Balzam z blyzkogo otochennia madam Myrgorodskoji, chi mozhe chyms jij zobowjazani, a mozhe wona jih shche ne wyzhyla, ta wony dumkoju bagatijut? No no panowie pokazujte swij rozum dali, a my podywymosia na dowgo was wystachyt. Do dila. Perenesty Nowyny na 19 gogynu, koly w cej chas wychodyt 4 wypusky na riznyh kanalah (z 20-i (2) i 21-i (1)) to je werh programuwannia. A zapuskaty rozwazhalne shou za 5 mln $ (cina zwychajno "prytagnuta za vuha", my zh rahuwaty ne wmijemo, de nam), koly podibni wyhodiat na 3 kanalah w odyn i toj zhe chas? Tut nawit elektrychky po wsij krajini ne dipomozhut, ne tiky metro. Ale werh rozumu to je Shuster 5 RAZIW NA TYZDEN, no zwychajno ludy koncerty, filmy, shou ne budut dyvytysia, tiky Savika, tiky Savika... Ale same golone ce sciaty v ochi i kazaty shcho ce bozhyja rosa, nawit priamo pytajut jak vam proval vashyh pochynan - "a my rozrahovuvaly na taki pokaznyky", no napewno shcho dupoju, bo ludyna z normalnoju golowoju do togo b za taki groshi ne dodumawsia. No podywemosia na chergowyj "proryw" vid TRK.
I.R.A.
5727 дн. тому
Да, уж. На кой фиг нужны такие обсуждения? Почитаешь и сразу виден подчерк исходящихся дерьмом "гламурных киевских дам" и "городских примадонн". И как приятно наверное вылезти в форум, налить дерьма и назваться мужским именем. Понятно почему нет нормальных формумов ни на одном уважающем себя сайте. Эту хрень вырубить топором уже нельзя, а читать противно. Ан нет... Это же мнение общественности... Надо же его знать! Да на кой черт знать такое мнение? Нормальные люди не пишут, а пишут уволенные или "обиженные". Были бы профессионалами никто бы их не уволил, а тем более "обижать" их смысла бы не было. Я Миргородскую знаю хорошо и знаю как профессионала. Противно читать этот форум. Наверное, это и есть главная целевая аудитория Телекритики сегодня. Это раньше в форумах можно было почитать обоснованную критику, а сейчас - только сплетни и грязь. Низко как-то и не профессионально.
Саня
5727 дн. тому
За что вы так с Миргородской???? Кристальной порядочности женщина!!!! Ни лицемерия, ни ябедничества, ни подлости. Только профессионализмус.
Бальзам
5727 дн. тому
Доброжелательности побольше хочеться - ну заколебало уже. Везде на всем ярлычок прицепить аж ручки чешутся... и те такие, и те сякие, и "ахметовские", и "продажные", и "неспрведливые", и "далеко от профессионализма", что еще??.. Ну бывает несправедливость везде полно и мнения разные бывают, какого хера эту грязь выплескивать и портить настроение другим? Обычно, разумный и "творческий" человек акцентирут внимание на своем творчестве и если че вызывает возмущение, то заявляет прямо, или просто не обращает внимания и живет себе..., живет, а не гавкает на идущий караван. Ну, не ожидал (а) увидеть тут столько великомучеников и пострадавших от ТРК и ее команды. И еще, не знаете - не придумывайте! Совесть у большинства ТРКашников и приближенных должна быть на месте, а то привыкните и ваше творчество нафиг кому надо будет, если после таких вот коментов на него время остается и силы... или просто можно на бокс походить - энергетическую разрядку получить. Всем удачи! Всех любим, а особенно Сильных разумом.
Бальзам
5727 дн. тому
Ребятки, а на команду телевизионщиков с такими-то грусными, глупыми и никому не интересными мыслями вы то и не тяните... Это я о комментариях. Вы бревна в других каналах не ищите, а самосовершенствуйтесь, что бы даже "Безлюдная" замолчала при виде ваших способностей и возможностей. Писак таких пол Киева и по Донецка точно - на дело смело выходите, тоже мне специалисты высокого жанра и "творческие" спецы нашлись тут.. Почему-то мне кажется, что нужно миру телевизионному знать - что один из каналов планирует на новый сезон. А все фантики да ПР можно упустить - этим добром почти все статьи "приукрашивают". P.S. Гениальные споры в комментариях о цифрах и стоимостях программ вобще основания не имеют)))
nik.mr
5727 дн. тому
для Кутепова: может хватит гнать на Бородянского? Сделай себе ветку на форуме "Будем жить (версия СТБ)" и там плачь о том как тебя погнали с канала, а не загаживай комментариями статью.
Кутепов
5727 дн. тому
я думал что Бородянский с СТБ-самый "телегениный" менеджер на украинском ТВ.... Я ошибался)))
донецкий
5727 дн. тому
согласен..донецких кинули.. пани Миргородская теперь в киевве прописалась в прямом смысле слова приобрела неплохое желище после Суперзирки
5727 дн. тому
На канал берут увесь непотреббббб. Ответсвенности ноль.
5727 дн. тому
ПО поводу коментария о том, что "Украина" разогнала талантливых людей еще будучи регилнальным каналом соглашусь. Набирают других людей с их командой. А куда идти тепершним сотрудникам??? И тут есть очень талантливые люди с интересными идеями и предложениями. Такое впечатление, что о донецких работником просто кинули....
Алеся
5727 дн. тому
А на работе так и не скажешь сколько у Миргородской "доброжилателей"))
Самосвалкина
5728 дн. тому
А на ТРК тоже воруют????какой кошмар...думалось, братья-словяни наши польские по-другому дела видут вот блин....воруют просто большими сумами(( с донецкими думаю не деляться.. поэтому они так убого выглядят на фото)
5728 дн. тому
Украина, еще будучи региональным каналом, разогнала талантливых людей, которые могли бы стать всеукраинскими звездами. Эти люди, конечно, не пропали, без работы не остались, многие своим уходом довольны. А теперь канад ищет....людей, форматы, идеи......Причем, большинство в свое время уходило из-за Миргородской. Это-маленькая такая, донецкая Безлюдная. Про{CENSORED} людей......А могли бы быть законодателями телевизионной моды. Там было столько креативных, талантливых, подвижных парней и девчат. А теперь.....Киркарян во всех программах. Вот если бы еще избавились от атавизма в виде Сугака......такое убожество. А Самохвалова, если вылижет Вольдемару {CENSORED}....то все, {CENSORED} Украине.
r
5728 дн. тому
"За миниммизацию стоимости производства" - а за soapstar 400 штук долл за 1 программу - это минимизация? не смешите тапки...
5728 дн. тому
телезирка-это осеннее шоу,ну нельзя его ставить весной,это тупо,я не хо сидеть дома весной,даже в 8 вечера
Громыко
5728 дн. тому
для зябки Продажные журналисты тоже киллеры. Они в зародыше убивают живую собственную точку зрения человеков, навязывая либо свою, что плохо, либо, получая за это черные гонорары, чужую, что куда намного хуже. Так что они тоже убивают. Обработанный грамотным пиарсчиком человек, он вроде и ходит и разговаривает, но не человек, а овощ. С ним можно делать все что хош.
зябка
5728 дн. тому
там война, люди умирают, а вы про продажных журналистов
otar
5728 дн. тому
Попередження: всі подальші коменти про Савіка Шустера, написані автором перших декількох коментів, який страждає на розмноження особистості (і думає, що ми не бачимо ІР), будуть видалятись.
fackтор
5728 дн. тому
Да ладно вам. Продажный Шустер или нет - какая разница? Он делает шоу из дебилов-политиков, которые любят гавкать на своих оппонентов. Мне даже приятно осознавать, что Савик показывает людям убогость нашей политической элиты за ее же деньги. Нужно ему было взвинчивать цены!
Дончанин
5728 дн. тому
Не мне конечно давать рекомендации Ахметову, но да простит меня Ринат Леонидович. Савик Шустер - это глупое приобретение. С его капиталами можно на пару лет взять в аренду лучших российских журналюг и бренд-менеджеров. Рейтинги канала улетели бы в космос. Так он почему-то решил купить Савика. Он конечно дешевле, но запачканый в черном пиаре
глядач
5728 дн. тому
А яка буде назва у нового шоу Шустера. Називати його cвободою слова - це атавізм ;) Згоден, що свободи там ніколи не не було. По цій прогамі лише можна було здогадатись у якої політичної сили на поточний момент тугійший гаманець. Тобто кого Савік віхваляє, той і багатший сьгодні
Федот
5728 дн. тому
одна група впливу - професійний менеджмент каналу... Не смешите мою бабушку! Их там как минимум две, и менеджмент канала тут вообще не приделах. Первая - єто пожелания Рината Леонидаовича ;) Вторая - пожелания заказчиков прорграмм. Один из показателей - это появление на ТРК Савика Шустера, которого поперли уже с двух каналов и на на котором стоит клеймо главного заказушника страны.
Алегарф
5728 дн. тому
Верните голубя в новостную заставку! Это было так трогательно! Можно даже на место логотипа. Мол, у вас там потоп, а у нас хорошие вести. Ну, по аналогии с библейской историей ; )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду