Свято пісні?Репліка

14 Вересня 2004
770
14 Вересня 2004
17:28

Свято пісні?Репліка

770
Великим конфузом (а може – й провалом) закінчився останній концерт Олександра Злотника з веселою назвою „Свято пісні”, який відбувся 10 вересня у палаці „Україна”. І причиною цього став. Янукович.
Свято пісні?Репліка
Зазвичай свої концерти відомий український композитор Олександр Злотник приурочує до свого дня народження. Це стало вже майже традицією –листопадове творче звітування метра на найвищій культурно-естрадній сцені України. Цього року традицію було зламано. Мабуть, через те, що листопад настає дещо пізніше 31 жовтня.

А все так добре починалось. Зал був заповнений вщерть, адже прихильників у пана Злотника багато, причому, що особливо цінно, серед людей різного віку, з різних прошарків населення. В „Україні” того вечора були і „круті”, і ті, хто виключно з любові до творчості пана композитора відірвав від сімейного бюджету гроші на квиток.

І загалом концерт проходив успішно. Глядачі були задоволені.

Якби не... Під самісіньку завісу на сцену було винесено величезний букет квітів. Виявилось, від прем’єр-міністра Віктора Януковича – так би мовити, з найкращими побажаннями у житті взагалі і творчості зокрема.

Розчулений пан Олександр (мабуть, алаверди) вимовив спіч – про сподівання на краще майбутнє України, про надію на добробут та щастя народу тощо. А потім звернувся до Іво Бобула, який стояв поруч, передавши естафету, – ти, здається, щось хотів сказати? І Бобул уже без будь-яких натяків, еківоків рубонув – голосуймо за Януковича!

Зал обурено вибухнув. Люди, які ще хвилину тому були доброзичливо налаштовані, свистіли, гупали ногами, вигукували свій протест. Заключна пісня Злотника про Україну, яку співаки співали гуртом і яка, за задумом таких концертів, має бути емоційною кульмінацію концерту, лунала вже услід більшості глядачів, які покидали зал.

Співчуваю панові Злотнику, дійсно чудовому композитору. Видається, що і час його концерту, і заклики Бобула до глядачів – домашні заготовки, але зовсім не його власного виробництва. Але ляпаса від своїх прихильників отримав саме він.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
770
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду