Володимир Цибулько: "... я ж не ідіот, щоб писати вступне слово до книги, де мене обзивають „нашистом"

10 Серпня 2004
1093

Володимир Цибулько: "... я ж не ідіот, щоб писати вступне слово до книги, де мене обзивають „нашистом"

1093
Поет та політтехнолог вважає, що журналіст Володимир Скачко завдав шкоди його репутації. Він готує до нього судовий позов. Як вже повідомляла „ТК”, головний редактор газети "Київський телеграф" Володимир Скачко учора презентував свою книжку "Журналист против "мессии". Фрагменты невосприятия". Її тираж – 3 тис. примірників.
Володимир Цибулько: "... я ж не ідіот, щоб писати вступне слово до книги, де мене обзивають „нашистом"
У книжці В.Скачко упорядкував сатиричні твори та публіцистичні статті, здебільшого авторські, які висміюють та критикують діяльність нинішньої опозиції. Особливу увагу він приділив висвітленню політичної діяльності лідера блоку „Наша Україна” Віктора Ющенка. При цьому Володимир Скачко відверто наголошує, що має особисту неприязнь до Віктора Андрійовича.

На презентації автор окремо згадав про вступне слово до книги, яке, начебто, написав відомий політтехнолог і письменник Володимир Цибулько. Але, як сьогодні повідомив „Телекритиці” сам Цибулько, він готував передмову для іншої книги: "Це інакше як скотство не називають, тому-що мова була про іншу книжку, - сказав В.Цибулько. - Там навіть видно, що передмова не корелює із контекстом. Взагалі, я ж не ідіот, щоб писати вступне слово до книги, де мене обзивають нашистом. Є якесь авторське право, якісь людські стосунки. Це зроблено дуже неетично і брудно.” Також Володимир Цибулько розповів про свій погляд на творчу діяльність В.Скачка, та, зокрема, його останню книгу: "Будь-яка діяльність журналіста, будь-якого спрямування - це дзеркало для розумного політика, - каже пан Володимир. - Тобто розумний політик не стане боротися з журналістом, він буде коригувати свою діяльність так, щоб не давати приводу знущатись над собою усяким покидькам. Скачко достатньо талановита людина, яка по своєму духу є людиною заперечення. Але в нашій ситуації чомусь це заперечення адресовано тим, хто в тяжчому стані, ніж влада, тобто адресовано опозиції. Зрозуміло, що будь-яка чесна та талановита людина завжди стає на бік того, хто слабкіший і кого треба захищати. Очевидно - Скачко доводить, що Ющенко найсильніший на сьогоднішній день. І прийом, який використаний з цією книгою - це прийом для поборення власних комплексів, прийом для спроби підсвітити своє ім'я на фоні загальновідомих імен".

Володимир Цибулько повідомив, що публікація передмови в книзі Володимира Скачка шкодить його репутації і зараз він готує судовий позов до Володимира Скачка про порушення авторських прав.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1093
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 194
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду