Наголоси не збіглися

20 Січня 2004
825

Наголоси не збіглися

825
Вперше за весь час впровадження політичної реформи лідери опозиції Віктор Ющенко та Олександр Мороз одержали можливість висловити у телевізійному ефірі власні позиції з основних пунктів конституційних змін.
Наголоси не збіглися
При цьому з’ясувалася, що всупереч нав’язуваному владою через ЗМІ уявленню про те, що опозиція перешкоджає впровадженню реформи, обидва опозиційні лідери публічно проголосили не тільки про своє принципове переконання у необхідності зміни системи влади, але й про свою згоду з більшістю положень змін до Основного закону України, які запропоновані у існуючих законопроектах. У тому числі – і з перерозподілом існуючих механізмів влади на користь парламенту та прем’єр-міністра (нагадаємо, що в офіційній пропаганді, якою займається більшість наших ЗМІ, того ж Ющенка весь час звинувачують у тому, що як реальний кандидат у президенти він не хоче, начебто, саме звуження президентських повноважень). Каменем же спотикання у пошуку компромісу з парламентською більшістю зараз залишається лише механізм і терміни обрання Президента країни.

Але і з цього питання усі присутні в студії (а крім ведучого та лідерів опозиціонерів, у дискусії брав участь політолог Володимир Малинкович) знову-таки, дійшли згоди про можливість прийняття реформи з відстроченим вирішенням президентського питання.

Як уже повідомляла „ТК”, вчора, за традицією наших клубних зустрічей, у кав’ярні „Халі-Галі” відбувся відкритий перегляд вищезгаданої програми з наступним її обговоренням. У неформальному заході, крім оглядачів „Детектор медіа”, взяли участь наші колеги, які відгукнулися на відкрите для всіх запрошення. Серед присутніх, зокрема, були лідер руху-2000 „Україна без Кучми” Володимир Чемерис, журналісти Ірина Чемерис, Іван Лозовий, головний редактор програми „Наголос” Олександр Чаленко.

Коло обговорених питань було досить широке: від того, „кого буде легше зняти з президента – Ющенка чи Медведчука”, до причин подвійних стандартів у діяльності відомих політконсультантів, які поряд з роботою над „іміджевими” дискусійними форматами причетні і до продукування „темників” для плебса”.

Повний звіт, який „ТК” традиційно надає своїм читачам з громадських обговорень телепрограм, з’явиться на нашому сайті найближчим часом.

Інф. „Детектор медіа”

Читайте також:

Розвіддані для тих, хто не в курсі

Позавчера
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
825
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду