Ще один столичний канал змінив власників?

15 Січня 2004
1144

Ще один столичний канал змінив власників?

1144
"Так, здається, власники змінилися, але нас про зміни офіційно не інформували," - підтвердив в інтерв’ю "Телекритиці" Віктор Циганов, автор та ведучий програми "Pro et contra", що виходить на телеканалі.
Ще один столичний канал змінив власників?
"Мені натякали на те, що наш проект закриють, - розповів Віктор Циганов. – Принаймні Вадим Табачук особисто сказав, що він не знає, чи буде далі виходити програма "Pro et contra", чи ні. Хоч він за те, щоб програма була. Хто буде вирішувати подальшу долю мого проекту, я не знаю".

Поки що колектив працює в ситуації відсутності будь-якої ясності. Віктор Циганов у той же час зауважив в інтерв’ю "Телекритиці", що вважає Вадима Табачука одним з кращих менеджерів і висловив жаль з приводу того, що "зникне незалежний телеканал".

Відомо, що Вадим Табачук був співвласником телеканалу. Чи є його невпевненість щодо долі власного телепродукту свідченням того, що його частка у власності ТК значно зменшилася? Чи йдеться про досить впливового нового співвласника? Чи про передачу „в управління” каналу? На всі ці запитання ми поки що відповідей не знаємо.

У приймальній Вадима Вадимовича повідомили, що він залишається директором ТОВ "Служба інформації". "Детектор медіа" звернулася за коментарем до Вадима Табачука з приводу зміни засновників каналу. На це він відповів наступне: "Ніяких змін не відбулося і ніяких коментарів не буде. Хто вам це казав і що це за дурниця? Ще раз вам кажу: ніхто Студію не продавав". (Вадим Вадимович не уточнив, яку саме Студію він мав на увазі. Може, наприклад, ТОВ „Табачук”, яка була до цього часу співзасновником „Телестудії „Служба інформації”? Чи саме Телестудію „Служба інформації”? – „Детектор медіа”).

У той же час, за непідтвердженою неофіційною інформацією "Детектор медіа", до змін на каналі може мати причетність представник "донецької групи" Едуард Прутник.

Тридцятилітній політик, екс-заступник голови Донецької обладміністрації, засвітився в столичному політикумі спочатку як радник прем'єр-міністра України Віктора Януковича, потім як голова наглядової ради "Ощадбанку". У вересні Указом Президента його на цій посаді змінив заступник голови Адміністрації Президента України Олег Дьомін, після чого Едуард Прутник повернувся в Кабмін.

Також говорять, що нові власники хотіли б бачити генеральним продюсером каналу Миколу Вересня. Однак екс-ведучий каналу „1+1” на всі запитання "Детектор медіа" відповідав однією фразою: "Без коментарів".

Довідка "Детектор медіа": Телеканал ТВ-Табачук знову повернувся в столичний ефір, отримавши ліцензію на мовлення на 37 ТВК 18 червня 2002 року строком до 2009 року. До цього на 37 каналі мовлення працювали ТК "Ютар" і "Заграва".

Згідно офіційних документів, Вадим Табачук особисто перестав бути співзасновником ТК з початку 2002 року, коли відбулася чергова зміна засновників телекомпанії. Співзасновниками ТОВ "Служба інформації" у той час залишилося ТОВ "Табачук" та "зелені" - Сергій Рись і Ігор Кірюшин, а також фірма "Декелос Трейдінг Лтд" (Кіпр) та інші співзасновники.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1144
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду