Сьогодні вночі в автокатастрофі загинув президент Громадського Радіо, журналіст Олександр Кривенко

9 Квітня 2003
1201

Сьогодні вночі в автокатастрофі загинув президент Громадського Радіо, журналіст Олександр Кривенко

1201
„Детектор медіа” висловлює співчуття близьким, рідним, колегам та друзям Олександра Кривенка. Нам боляче. Сьогодні вночі в автокатастрофі загинув президент Громадського Радіо, журналіст Олександр Кривенко.
Сьогодні вночі в автокатастрофі загинув президент Громадського Радіо, журналіст Олександр Кривенко
Це сталося вночі о 2.20 на трасі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. З невстановлених причин на тридцять дев’ятому кілометрі траси автомобіль Фольксваген Гольф з’їхав з дороги і врізався в дерево, внаслідок чого і водій і пасажир загинули. За кермом автомобіля був старший співробітник проектів ОБСЄ в Україні Гізо Грдзелідзе. Про це Громадському радіо повідомили у черговій частині ДАЇ.

"Громадське радіо"

Довідка УНІАН. Олександр Кривенко, який з лютого минулого року очолював незалежний проект "Українське громадське радіо", з червня 2001 року був президентом громадської організації "Хартія 4". З березня того ж року виконував обов'язки директора україно-польського журналістського клубу "Без упереджень". Був членом президії Громадського комітету опору "За правду", а також віце-президентом Асоціації українських письменників. Олександр Кривенко народився 13 травня 1963 року, у місті Львові, українець. У 1987 році закінчив Львівський Університет ім.Івана Франка, філологічний факультет, працював на кафедрі української літератури. Кривенко був одним з організаторів та активістів Товариства Лева. З квітня 1989 року – організатор і редактор газети "Поступ". Брав участь у створенні "Меморіалу", Руху, ТУМу. Був делегатом установчого з'їзду Руху. У 1990-1991 Олександр працював власним кореспондентом журналу "Пам'ятки України" у Західній Україні. У 1990-94 був депутатом Львівської обласної ради народних депутатів, головою комісії з проблем молоді. З липня 1991 по квітень 1995 року Кривенко був головним редактором львівської газети "Пост-Поступ". З травня по листопад 1995 року працював головним редактором інформаційних програм - "Вікна", "Вікна в світ" – Міжнародного медіа центру "Інтерньюз", у 1996 році став головним редактором Телевізійного інформаційного агентства "Вікна". У 1996 році Кривенко був членом Експертної ради при Прем'єр-міністрі України, був радником прем'єра. У 1996-97 роках був заступником керівника прес-служби Кабінету Міністрів України. Майже у той же період Кривенко був членом Політради Народно-демократичної партії України. З лютого 1998 по червень 1999 року Олександр працював головним редактором "Телевізійної служби новин" Студії "1+1". У березні 1999 року став головним редактором тижневика ПіК, у грудні 2000 року звільнився. Протягом декількох місяців 2002 року Кривенко виконував обов'язки прес-секретаря об'єдання опозиційних політиків "Форум національного порятунку". Був членом асоціації "Нова література", Асоціації українських письменників, НСЖУ. Співавтором книги "Енциклопедія нашого українознавства". В Олександра залишилося чотири доньки – 17-річна Оксана, та 12 річні Соломія-Василина, Анастасія-Марія, Орися-Домна.

„Детектор медіа” висловлює співчуття близьким , рідним, колегам та друзям Олександра Кривенка. Нам боляче.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1201
Читайте також
10.04.2010 18:46
Валерій Семиволос, «Українська правда»
11 933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду