Звернення членів Оргкомітету Незалежної профспілки працівників ЗМІ

20 Листопада 2002
860
20 Листопада 2002
17:33

Звернення членів Оргкомітету Незалежної профспілки працівників ЗМІ

860
Ми з Вами переконалися, що економічними та професійними правами творчих працівників ЗМІ в нашій державі не переймається ніхто, крім нас самих. Шановні колеги!.
Звернення членів Оргкомітету Незалежної профспілки працівників ЗМІ
Ми з Вами переконалися, що економічними та професійними правами творчих працівників ЗМІ в нашій державі не переймається ніхто, крім нас самих.

Влада, політики, власники ЗМІ, менеджери – за визначенням - не є і не можуть бути захисниками наших природніх прав. Конституція та закони України на кожному кроці нехтуються тими, хто мав би їх найретельніше дотримуватися та захищати. Більше того, саме вони, експлуатуючи елементарну потребу людини забезпечити себе та свої родини заробітком, примушують нас, найманих працівників, у нашій роботі також порушувати та нехтувати Конституцією та законами.

Справді дієвим захистом нашого законного права вільно працювати і отримувати за свою працю адекватну винагороду може стати лише професійна спілка, яка представлятиме інтереси кожного з нас.

Шлях до її створення – тривалий, але “навіть найдовший шлях починається з першого кроку”. Пропонуємо Вам зробити цей крок, маючи на увазі наступне.

1. Наша професійна спілка не представлятиме будь-чиї інтереси, окрім інтересів своїх членів, творчих працівників ЗМІ, у їхніх відносинах з роботодавцями та органами влади.

2. Створюючи свою первинну профспілкову організацію, ви лише реалізуєте своє конституційне право. Ніхто не може утискати вас за членство у профспілці.

3. Професійна спілка захищатиме саме економічні та професійні права творчих працівників ЗМІ, про політику тут не йдеться. Навіть політична цензура, в нашому з Вами випадку, є лише утиском наших професійних прав. Сильна профспілкова організація захищатиме насамперед наше право на високий та „прозорий” заробіток, гарантовану і оплачувану відпустку, на оплату лікарняних і відпустки по догляду за дитиною, на безпечні умови праці.

4. Будь-яка первинна організація профспілки (і цей момент є чітко зафіксованим у чинному законодавстві) діятиме абсолютно автономно від великої конфедерації, до складу якої вона може увійти.

Адже об’єднання первинних організацій до міської, обласної чи всеукраїнської організації залишає за первинними організаціями велику свободу дій і НЕ СКАСОВУЄ Статутів первинних організацій. У будь-який момент первинна організація може вийти з більшого об’єднання, якщо діяльність останнього не відповідатиме статутним положенням первинної організації.

5. Кожний із Вас може брати участь у створенні, вступати чи виходити з профспілки за власним бажанням, міркуваннями чи переконаннями. Це – питання лише Вашого особистого вибору.

“Велика” профспілка може бути лише об’єднанням багатьох профспілок. Первинні профспілкові організації утворюються в окремих редакціях, або ж за територіальним принципом. Дві і більше первинних організацій можуть об’єднуватися у міські чи обласні організації. Профспілки в більшості областей України можуть створити Всеукраїнську федерацію.

ВСЮ ІНФОРМАЦІЮ, НЕОБХІДНУ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПЕРВИННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ, ВИ МОЖЕТЕ ОТРИМАТИ НА ВЕБ-САЙТІ НЕЗАЛЕЖНОЇ ПРОФСПІЛКИ ТВОРЧИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗМІ за адресою: www.profspilka.org.ua

В разі, якщо у Вас виникнуть запитання, пов’язані зі створенням первинної Профспілки, Ви завжди зможете отримати на них оперативну відповідь за координатами: (8.044) 230–69–81, info@profspilka.org.ua, Київ, 01133, бульвар Лесі Українки, 26, 7-ий поверх, кімн. 706, Оргкомітет Незалежної профспілки працівників ЗМІ, Людмила Савченко, Сергій Гузь. У разі, якщо у Вас виникнуть проблеми юридичного порядку (наприклад, пов’язані з тиском на членів організації з боку менеджменту), Ви зможете розраховувати на юридичну підтримку Оргкомітету, аж до забезпечення захисту Ваших інтересів у суді.

Ще ніколи, в жодній країні світу, права громадян не надавалися законами згори. Від Бога і Закону ми маємо право працювати чесно. Так візьмемо, нарешті, це право самі.

Зробіть перший крок! Разом ми – сила!

Оргкомітет Незалежної профспілки працівників ЗМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
860
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду