Заява

3 Жовтня 2002
838

Заява

838
Громадської Ради з питань свободи слова та інформації з приводу ситуації, що склалася в інформаційному агентстві УНІАН.
Заява
Протягом останнього часу в інформаційному просторі посилюються негативні тенденції – зростає вплив органів державної влади на засоби масової інформації (ЗМІ), тотально впроваджується політична цензура, право на свободу слова в Україні поставлено під сумнів.

Свідченням цього стала заява журналістів УНІАН 1 жовтня 2002 , в якій наголошувалося що "агентство УНІАН потрапило під шалений тиск на формування незалежної інформаційної діяльності. З призначенням тиждень тому нового керівника інформаційної служби (виконавчого директора УНІАН Василя Юричка) ми відчуваємо, що в журналістські справи агентства втручаються люди, які представляють політичні інтереси влади і, зокрема, Адміністрації Президента України".

Ми, члени Громадської ради, вважаємо, що подібні дії впроваджують політичну цензуру, обмежують вільний доступ громадян до інформації та порушують конституційні права і свободу українських громадян.

Ми висловлюємо свою солідарність та підтримку колективу агентства УНІАН та звертаємося до всіх журналістів України із закликом підтримати своїх колег з інформаційного агентства.

Довідка "Детектор медіа": Громадська Рада з питань свободи слова та інформації є постійно діючим консультативно-дорадчим органом у сфері співпраці громадських організацій з Комітетом Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Серед її членів такі громадські організації, як Центр політичних та економічних досліджень ім. О.Разумкова, Незалежна асоціація телерадіомовників, Асоціація мережевих телерадіомовників України, "Інтерньюз-Україна", Громадська Рада з реклами, Український незалежний центр політичних досліджень, Лабораторія законодавчих ініціатив, Українська асоціація видавців періодичної преси, Всеукраїнська Асоціація операторів кабельного ТБ і телеінформаційних мереж, "Детектор медіа", Article,19 та ін.

Читайте також:

04.10.2002 Аліна Трубенкова: „Я не вважаю, що ситуація в УНІАНі журналістами програна”

03.10.2002 Заява Громадської Ради з питань свободи слова та інформації з приводу ситуації, що склалася в інформаційному агентстві УНІАН.

03.10.2002 Переворот в УНІАНі

03.10.2002 Ситуація навколо УНІАНу загострюється

02.10.2002 Колектив УНІАН очікує офіційної заяви керівництва агентства щодо шляхів вирішення конфлікту

01.10.2002 КОЛЕКТИВ АГЕНСТВА УНІАН ЗАЯВЛЯЄ ПРО ПОЛІТИЧНИЙ ТИСК ВЛАДИ.

Як Банкова приручила УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду