Заява щодо обговорення фільму “ПІАР” у студії каналу “1+1

27 Березня 2002
902
27 Березня 2002
19:04

Заява щодо обговорення фільму “ПІАР” у студії каналу “1+1

902
З нашої точки зору, стрічка являє собою приклад недоброякісної журналістики, в якій факти свідомо підігнані лише під одну – суперечливу - версію подій. Сьогодні на каналі “1+1” повинен відбутися показ з наступним обговоренням у студії фільму “ПІАР” Пітера Пауела та Чарльза Кловера. Цей фільм, присвячений начебто розслідуванню вбивства Георгія Гонгадзе та витоків “касетного скандалу” в Україні, вже демонструвався двічі на телеканалі ICTV.
Заява щодо обговорення фільму “ПІАР” у студії каналу “1+1
З нашої точки зору, стрічка являє собою приклад недоброякісної журналістики, в якій факти свідомо підігнані лише під одну – суперечливу - версію подій. Глядач фільму не може отримати достатньої і повної інформації про ситуацію в Україні, а також навколо смерті Георгія Гонгадзе. Натомість мета цього продукту –нечесна компрометація певних політичних сил – прозора і наочна. Ми також не могли не звернути уваги на заяви окремих учасників фільму щодо недобросовістного цитування їхніх висловлювань у цій картині.

Виходячи з цього, ми не вважаємо для себе за можливе брати участь у рекламній розкрутці фільму “ПІАР” на загальнонаціональному каналі. Розкрутці, мета якої – за кілька днів до виборів – у частини журналістів викликає сумніви.

На наше рішення відмовитись від запрошення взяти участь в обговоренні фільму вплинула і заборона прийти на цю дискусію нашій колезі Олені Притулі. В цьому ми вбачаємо свідоцтво того, що “обговорення” фільму може мати маніпулятивне “надзавдання”, як це вже було продемонстровано у студії каналу ICTV. Ми не можемо брати участі у подібних технологіях.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юлія Мостова, Марина Пирожук, Сергій Рахманін
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду