Держтелерадіо бути знову?

25 Січня 2002
887

Держтелерадіо бути знову?

887
Як стало відомо “Телекритиці”, група керівників обласних державних телерадіокомпаній звернулися до Леоніда Кучми з відкритим листом про відновлення Держтелерадіо.
Держтелерадіо бути знову?
У листі вони привертають увагу Президента до гострих проблем галузі. “Це, передусім, принизливо мізерна заробітна плата і в зв”язку з цим масовий відтік спеціалістів у комерційні структури, застаріле технічне обладнання, і майже повна відсутність фінансування на його оновлення , методичне і послідовне витіснення з ефіру обласних державних телерадіокомпаній” .

Генеральні директори ОДТРК головною причиною такого плачевного стану вважають у ліквідацію Державного комітету з телебачення та радіомовлення. Мовляв, у тому органі всі – від керівників і до спеціалістів – були фахівцями радіотелевізійної справи. А от у нинішньому органі – Державному комітеті з інформаційної політики, телебачення та радіомовлення – через некомпетентність, а нерідко й через лобіювання вузьковідомчих інтересів , блокуються вагомі питання розвитку ТБ і РМ. Так, у 2001 році було фактично зірвано програму технічного переоснащення обласних ДТРК.

Особливо турбує керівників державних регіональних ТРК те, що з системи вилучено Концерн радіозв”язку, радіомовлення і телебачення, який ( за їхніми даними ) планується приватизувати. А це для державних мовників у разі затримки бюджетного фінансування ( що у попередні роки траплялося неодноразово) означає беззастережне відключення ефіру. Квінтесенцією звертання керівників державних телерадіоструктур до глави держави є прохання про відновлення конституційної форми управління галузі – Державного комітету телебачення і радіомовлення.

За вказівкою адміністрації Президента, Кабінет Міністрів звернувся до керівників Держкомінформу, Держкомзв”язку та Національної Ради з проханням висловитися з приводу зазначених у листі пропозицій Передбачається обговорити дану проблему на засіданні Ради з питань інформаційної політики при Президентові..

Як стало попередньо відомо, Національна Рада висловилася на підтримку думки генеральних директорів ОДТРК щодо поновлення Держтелерадіо. Приблизно такої ж думки дотримується і Держкомзв”язок. А от у Держкомінформі, де керівником номінально є Іван Драч, а фактично справами заправляє зараз Віталій Абліцов, думки між заступниками голови полярно розділилися.

Ситуація з можливою реанімацією Держтелерадіо стає особливо пікантною у зв”зку з тим, що Президент подав до Верховної ради офіційне представлення про надання згоди на призначення Івана Чижа головою саме Держкомінформу. То ж чи піде глава держави проти самого себе, обговорюючи питання про поновлення Держтелерадіо?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“ Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду