Нова система вимірювання рейтингів телеканалів

3 Грудня 2001
869

Нова система вимірювання рейтингів телеканалів

869
Заява Індустріального Телевізійного Комітету ЗАЯВА
Нова система вимірювання рейтингів телеканалів
Недосконалість схеми, за якою наразі проводяться вимірювання телеаудиторії, вже давно стала очевидною практично для всіх учасників ринку. Ситуація, за якої уява про глядацькі симпатії всієї країни складається згідно результатів дослідження 25 обласних центрів вже давно не відповідає потребам більшості учасників ринку.

Протягом тривалого часу ми пробували досягти домовленості з усіма учасниками ринку та вжити низку заходів, спрямованих на розширення панелі дослідження телевізійної аудиторії. Для цього за ініціативою рекламного агентства D'Arcy було сформовано ініціативну групу зі створення Індустріального Телевізійного Комітету, куди ввійшли рекламні агентства D'Arcy, Provid/BBDO, Adventa і телерадіокомпанії Інтер, 1+1, Новий, ICTV, СТБ.

З метою реального розвитку рекламного і телевізійного ринку, п’ятьма учасниками (1+1, Інтер, УТ-1, РА ДМБ енд Б та РА Адвента) логічного компромісу було досягнуто – перейти до дослідження міст з населенням 50 тисяч мешканців та більше. При цьому кількість міст, що ввійдуть в опитування збільшиться з 25 до 103. Це, безумовно, поліпшить якість вимірів та кращим чином відтворить телесимпатії значно більшої кількості українських телеглядачів.

Нашою метою є забезпечення серйозних і якісних досліджень для їх використання всіма учасниками вітчизняного телевізійного ринку – каналами, рекламодавцями і рекламними агенціями. Разом з тим, учасники ринку як і раніше, ведуть самостійну економічну, програмну, виробничу і творчу політику.

Враховуючи вищевикладене, ми заявляємо:

Про свій намір вже найближчим часом – з початку 2002 року спільно забезпечити піплометричне дослідження телеаудиторії за запропонованою нами моделлю (“50000+ - 103 населених пункти”) з наступним його незалежним міжнародним аудитом.

Наш спільний договір буде відкритий. Кожен учасник ринку, котрий забажає організувати та забезпечити дослідження за викладеною моделлю спільно з нами, та, відповідно, користувати результати цих досліджень для власної діяльності – може приєднатися до нашої угоди.

Цим кроком ми унеможливлюємо виникнення будь-яких запитань щодо монополізації, відкриваючи можливості для появи на ринку будь-яких альтернативних досліджень згідно з інтересами та можливостями замовників.

Голова НТКУ Ігор Сторожук

Генеральний директор каналу 1+1, Олександр Роднянський

Голова правління УНТК (канал Інтер), Владислав Ряшин

Директор рекламної агенції ДМБ енд Б Київ, Олег Попенко

Директор рекламної агенції Адвента, Сергій Матєєв

Читайте также:

Дмитрий Котеленец: "Инертность рекламодателей загоняет телеканалы в угол"

Революції на рекламному телеринку ще можна запобігти

Олександр Богуцький: « Антимонопольному комітету, напевно, вже можна починати вивчати ситуацію з вимірюваннями рейтингів»

Мережеві компанії захищаються від національних?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду