Кабель, політика, фінанси…

26 Жовтня 2001
850

Кабель, політика, фінанси…

850
“Детектор медіа” продовжує цікавитись коментарями щодо нинішньої ситуації навколо кабельних мереж. Продовжує розмову – Олег Крушановський, генеральний директор Спілки кабельного телебачення України - Яким ви бачите вирішення ситуації з російськими каналами, які ретранслювались вітчизняними кабельними мережами?.
Кабель, політика, фінанси…
- Легалізація діяльності російських каналів на території України можлива тільки шляхом організації їх діяльності у відповідності з вимогами законів України “Про телебачення і радіомовлення” та “Про авторське право і суміжні права”. Для цього можуть бути створені спільні українсько-російські підприємства, котрі стануть легальними українськими правовласниками на відповідні аудіо-візуальні твори, програми (передачі).

Виходячи з цього, ніякої “ситуації” з російськими каналами та вітчизняними кабельними мережами насправді не існує.

- Хто буде, перш за все, брати участь у вирішенні цих питань?

- У першу чергу ці питання віднесені до повноважень певної Установи... Згідно статті 4 Закону України “Про авторське право і суміжні права”, ця Установа “... здійснює посередництво у переговорах і при вирішенні конфліктів між організаціями колективного управління, а також між цими організаціями і суб'єктами авторського права і (або) суміжних прав;”, вона ж “..реалізує моніторинг застосування і дотримання національного законодавства і міжнародних договорів у сфері авторського права і суміжних прав”.

-Наскільки сильно у тих подіях, які зараз відбуваються з вимкненям з кабельних мереж України російських телеканалів, переплелися фінансові та політичні аспекти, інтереси?

- Дуже сильно!

Від "Детектор медіа"

Більш детальний розгляд проблем, які не вичерпано, безумовно, нашими попередніми публікаціями на цьому тижні (дивіться матеріали Григорія Руденко та Анатолія Лема за 25-е та 26-е жовтня, а також коментарі фахівців) “Детектор медіа” продовжить наступного тижня.

Читайте також:

Українські телеглядачі навряд чи ближчим часом побачать НТВ у повному обсязі, 02.11.2001

Кабельні проблеми - загальнодержавні та столичні, 30.10.2001

ТВ-6 обложили везде. В Украине тоже, 26.10.2001

НТВ, Рабинович и выборы в Украине, 25.10.2001

"Кабельні"пристрасті: погляд з Хрещатика, 25.10.2001

- Як ви ставитеся до зникнення з кабельної мережі мовлення російського телеканалу НТВ?, 25.10.2001

К вопросу о чистоте авторских прав, 24.10.2001

Лист від телеканалу "Інтер" - кабельним компаніям України, 23.10.2001

НТВ начинает вещание в Украине?, 23.10.2001
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду