- Як ви ставитеся до зникнення з кабельної мережі мовлення російського телеканалу НТВ?Яким чином, на вашу думку, не позбавляти можливості дивитися НТВ українських глядачів?

25 Жовтня 2001
778

- Як ви ставитеся до зникнення з кабельної мережі мовлення російського телеканалу НТВ?Яким чином, на вашу думку, не позбавляти можливості дивитися НТВ українських глядачів?

778
Відповідають:
- Як ви ставитеся до зникнення з кабельної мережі мовлення російського телеканалу НТВ?Яким чином, на вашу думку, не позбавляти можливості дивитися НТВ українських глядачів?
Іван Лозовий, прес-секретар Голови Держкомінформу

Олег Крушановський, генеральний директор Спілки кабельного телебачення України;

Анатолій Гриценко, президент Українського центру економічних і політичних

досліджень імені Олександра Разумкова Іван Лозовий, прес-секретар Голови Держкомінформу:

- Нещодавно російська телекомпанія НТВ заявила, що трансляція через ефір каналу НТВ на території України почнеться до кінця 2001 року. Взагалі, проблем з приводу трансляції на територію України російських телеканалів не існує. Українські глядачі мають і матимуть можливість дивитися широкий спектр російських телевізійних каналів, у тому числі НТВ.

Натомість існує реальна проблема формування якісного вітчизняного телевізійного продукту для українських громадян. Візьмемо, наприклад, такий канал, як Інтер. Значна частина передач каналу Інтер є лише перетрансляцією російських програм. До речі, канал Інтер не дотримується чинного законодавства України щодо використання державної мови. Саме тому Державний комітет інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України рекомендував Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення не видавати ліцензію на мовлення цій телекомпанії.

Для введення системи законного і ефективного фукнціонування кабельних мереж Верховній Раді України потрібно ратифікувати Європейську конвенцію про трансокрдонне телебачення і прийняти закон «Про кабельне талебачення». Держкомінформ рекомендував Верховній Раді приймати обоє нормативних актів, що, на жаль, досі не зроблено.

Олег Крушановський, генеральний директор Спілки кабельного телебачення України:

- Зникнення з кабельних мереж мовлення телеканалу НТВ та інших російських телеканалів – це результат придбання українськими телерадіоорганізаціями прав на територію України на сповіщення програм (передач) російських організацій мовлення. Вітчизняні телерадіоорганізації письмово попередили операторів кабельних мереж про придбання ними цих прав та відповідальність, згідно законів України, за їх (прав) порушення.

Оператори кабельних мереж виконали законні вимоги українських правовласників.

Можливість дивитися НТВ в українських глядачів з’явиться тоді, коли діяльність НТВ на території України буде приведена у відповідність до вимог українського законодавства. Анатолій Гриценко, президент Українського центру економічних і політичних

досліджень імені Олександра Разумкова:


Я ставлюся негативно до будь-яких заходів, що обмежують доступ громадян до інформації - стосується це відключення телеканалу, заборони видання газети чи встановлення контролю за інтернет.

Мені невідома причина відключення НТВ, а відтак важко говорити про шляхи виправлення ситуації.

Читайте також:

Українські телеглядачі навряд чи ближчим часом побачать НТВ у повному обсязі, 02.11.2001

Кабельні проблеми - загальнодержавні та столичні, 30.10.2001

ТВ-6 обложили везде. В Украине тоже, 26.10.2001

Кабель, політика, фінанси… , 26.10.2001

НТВ, Рабинович и выборы в Украине, 25.10.2001

"Кабельні"пристрасті: погляд з Хрещатика, 25.10.2001

К вопросу о чистоте авторских прав, 24.10.2001

Лист від телеканалу "Інтер" - кабельним компаніям України, 23.10.2001

НТВ начинает вещание в Украине?, 23.10.2001
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду