Хто виграє від національної версії боротьби з насильством на екрані? Точно - не суспільство

26 Вересня 2001
1876
26 Вересня 2001
14:46

Хто виграє від національної версії боротьби з насильством на екрані? Точно - не суспільство

1876
Як завжди, мета заборонити насильство та жахи на вітчизняному телеекрані нічого іншого, окрім PR-у, не передбачає. Адже замість “поганих” фільмів глядачу ніхто не запропонує “гарних”. Заходи, що розробляються час від часу нашими “фахівцями”, цього не передбачають. По сообщениям СМИ, Нацсоветом по вопросам ТВ и РВ планируется запретить показ фильмов, в которых детально показано проведение террористических операций и с кадрами откровенного насилия.
Хто виграє від національної версії боротьби з насильством на екрані? Точно - не суспільство
Як завжди, мета заборонити насильство та жахи на вітчизняному телеекрані нічого іншого, окрім PR-у, не передбачає. Адже замість “поганих” фільмів глядачу ніхто не запропонує “гарних”. Заходи, що розробляються час від часу нашими “фахівцями”, цього не передбачають. По сообщениям СМИ, Нацсоветом по вопросам ТВ и РВ планируется запретить показ фильмов, в которых детально показано проведение террористических операций и с кадрами откровенного насилия. Такое предложение фракции СДПУ(о) поддержал весь парламент. На вчерашней встрече Президента с региональными журналистами Борис Холод, председатель Национального совета по телевидению и радиовещанию, в частности, заявил: "Нацрада не тільки підтримала пропозицію СДПУ, а сьогодні розробляє заходи спеціальні: не тільки з 22 години заборонити фільми з сюжетами, про які ми говоримо, а взагалі заборонити. Я як людина все зроблю, щоб таких жахів на наших каналах не було, або меньше було". У «Детектор медіа» возникают в связи с этим вопросы: 1. Будет ли по-прежнему идти речь только о запретительных мерах? Или – а вдруг? – будут разработаны, наконец-то, меры, поддерживающие бизнес тех телеканалов, которые пытаются строить свой кинопоказ на качественном продукте? 2. Как планируют борцы за чистоту национального эфира бороться с телеканалами соседних стран – России, Польши, Венгрии и т.д. – на которые будут переключаться наши несознательные зрители? Нет, понятно, что в большинстве сел Украины парочка общенациональных каналов – это единственный «свет в окошке». Но, как известно, не жители этих сел определяют насыщенность рекламного рынка в стране. 3. Не лучше ли было бы Нацсовету и парламенту просто пытаться профессионально, политически незаангажированно контролировать реализацию уже наработанных законодательных и нормативных актов, а также принимать необходимые новые – с тем, чтобы наше ТВ развивалось как бизнес, а не политический инструментарий? Чтобы наша экономика выходила из «тени», не опасаясь драконовских налогов? Чтобы политическая система исключала возможность монопольного влияния на ТВ исполнительных структур? И тогда бы рекламный рынок, до сей поры неимоверно скудный, начал бы развиваться в нормальном режиме. Что позволило бы телеканалам вкладываться в качественные проекты, в стратегические цели, а не стремиться получить три копейки с вложенных двух в ту же покупку фильмов низкопробного пошиба… Вместо этого PR-акция одной партии потянула за собой снежный ком PR-акций присоединившихся…
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду