Сенатор США закликав негайно звільнити українського журналіста Асєєва

Сенатор США закликав негайно звільнити українського журналіста Асєєва

21 Липня 2018
1422

Сенатор США закликав негайно звільнити українського журналіста Асєєва

1422
Сенатор США від штату Флорида Марко Рубіо закликав до негайного звільнення українського журналіста Станіслава Асєєва, який понад рік перебуває в полоні у бойовиків «ДНР».
Сенатор США закликав негайно звільнити українського журналіста Асєєва
Сенатор США закликав негайно звільнити українського журналіста Асєєва

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Українського журналіста Станіслава Асєєва з червня 2017 року утримують підтримувані Росією сепаратисти, і нині, за повідомленнями, він тримає голодування. Я закликаю до його негайного звільнення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook зламали. 

14 червня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала негайно звільнити Станіслава Асєєва (Васіна).

18 липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики опублікував заяву, у який зазначено, що неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях є грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ.

31 липня 2017 року представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

5 липня 2018 року колишній нардеп Єгор Фірсов повідомив, що Асєєв вже тиждень як оголосив голодування. Також, за словами Фірсова, бойовики публікують фейки про Асєєва, виставляючи його українським розвідником.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1422
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду