У КМДА планують створити в столиці сквер імені Павла Шеремета

У КМДА планують створити в столиці сквер імені Павла Шеремета

20 Липня 2018
1823

У КМДА планують створити в столиці сквер імені Павла Шеремета

1823
Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.
У КМДА планують створити в столиці сквер імені Павла Шеремета
У КМДА планують створити в столиці сквер імені Павла Шеремета

У Києві планують створити сквер імені журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляється на сторінці у Facebook Управління екології та природних ресурсів Київської міської держадміністрації, яке займалося розробкою проекту.

«З метою вшанування пам’яті видатного журналіста Павла Шеремета, який трагічно загинув внаслідок замаху 20 липня 2016 року, Управління екології та природних ресурсів КМДА ініціювало подання проекту рішення Київради щодо надання статусу скверу земельній ділянці площею 0,2468 га на перетині вул. Рейтарської та вул. Стрілецької у Шевченківському районі м. Києва та присвоїти йому ім'я Павла Шеремета», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

У липні 2017 року Держдеп США закликав українську владу зробити все можливе для того, щоб знайти винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

До другої річниці загибелі Шеремета медійні та правозахисні організації виступили із заявою, в якій вимагають публічного звіту від правоохоронців про розслідування вбивства журналіста.

Також Представництво ЄС в Україні заявило, що очікує від української влади проведення прозорого розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета та притягнення винних до відповідальності.

У ГПУ заявили, що слідчі провели 20 експертиз у рамках розслідування вбивства Шеремета. За словами першого заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна, слідство «встановило особу, яка може бути причетна до вбивства журналіста Павла Шеремета, але поки її не ідентифікувало».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1823
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду