Москалькова заявила, що поспілкувалася з Сенцовим по відеозв’язку

Москалькова заявила, що поспілкувалася з Сенцовим по відеозв’язку

20 Липня 2018
1191

Москалькова заявила, що поспілкувалася з Сенцовим по відеозв’язку

1191
Уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова повідомила, що майже півгодини розмовляла в режимі відеоконференції з утримуваним в РФ українським режисером Олегом Сенцовим та попросила ЗМІ «не згущувати фарби»
Москалькова заявила, що поспілкувалася з Сенцовим по відеозв’язку
Москалькова заявила, що поспілкувалася з Сенцовим по відеозв’язку

Про це йдеться на сторінці moskalkova.official у Instagram.

«Олег розповів, що веде електронну переписку з мамою, а право на дзвінки використовує для спілкування з сестрою, багато читає, зазначив, що в колонії хороша бібліотека», – йдеться у повідомленні.

Вона закликала ЗМІ «якомога делікатніше» ставитися до висвітлення теми здоров'я Олега Сенцова: «Нещодавно в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Сенцов знаходиться мало не в критичному стані, але він сам сьогодні сказав, що в цьому питанні часто згущують фарби».

Як повідомляв «Детектор медіа», адвокат Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова у колонії та розповів про стан його здоров'я«Дуже блідий. Ходить сам. Близько тижня тому у нього була друга криза по здоров'ю. Стало погано і його хотіли госпіталізувати для того, щоб поставити на повноцінне примусове годування, щоб вливати більше суміші. Він відмовився і його залишили в колонії з умовою, що суміш він буде приймати сам під наглядом лікаря. Приймає в день по дві ложки. Перебуває в палаті, припиняти голодування не збирається. Каже: "Скільки мене вистачить, стільки і протягну».

Після цього Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейна та до Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з проханням сприяти терміновому незалежному медичному обстеженню Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1191
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду