Суд продовжив на 6 місяців термін досудового розслідування справи щодо замаху на Бабченка

Суд продовжив на 6 місяців термін досудового розслідування справи щодо замаху на Бабченка

18 Липня 2018
1224

Суд продовжив на 6 місяців термін досудового розслідування справи щодо замаху на Бабченка

1224
Шевченківський суд Києва продовжив термін досудового розслідування справи щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка ще на шість місяців.
Суд продовжив на 6 місяців термін досудового розслідування справи щодо замаху на Бабченка
Суд продовжив на 6 місяців термін досудового розслідування справи щодо замаху на Бабченка

Відповідне рішення ухвалив суддя Євген Сидоров, повідомляє «Громадське» з посиланням на адвоката Віктора Губського, який захищає підозрюваного Тараса Стельмашенка.

Зазначається, що досі слідство називало підозрюваного Стельмашенка «громадянином Т.». Його затримали в середині червня у власній квартирі в Черкасах, під час обшуку в його помешканні знайшли пістолет.

Як повідомлялося раніше, 13 червня спецпризначенці затримали «громадянина Т», який нібито керував диверсійною групою з трьох осіб, яка у травні 2018 року відвідувала російський Ростов-на-Дону начебто для інструктажу щодо майбутніх терактів в Україні. Про склад цієї групи слідчі довідалися з телефону Бориса Германа, який купував Стельмашенку та ще двом громадянам України квитки з Ростова до Києва з пересадками у Москві та Стамбулі. Стельмашенку повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК) і в організації підготовки теракту.

Борис Герман, якого СБУ вважає організатором замаху на Аркадія Бабченка, раніше заявляв, що справді купував через свого секретаря три квитки з Ростова до Києва на прохання свого давнього знайомого В’ячеслава Пивоварника. Однак Герман стверджує, що діяв начебто з відома та за згоди української контррозвідки, агентом якої він себе називає. 

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. 30 травня на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  

Шевченківський районний суд міста Києва арештував Германа на два місяці без права внесення застави.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердили цю інформацію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду