В Ірпені журналістку «Погляду» облили невідомою рідиною. Поліція відкрила провадження

В Ірпені журналістку «Погляду» облили невідомою рідиною. Поліція відкрила провадження

18 Липня 2018
1652

В Ірпені журналістку «Погляду» облили невідомою рідиною. Поліція відкрила провадження

1652
16 липня в місті Ірпінь (Київська область) невідомий облив невідомою рідиною місцеву журналістку інформаційної агенції «Погляд» біля офісу видання. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство)
В Ірпені журналістку «Погляду» облили невідомою рідиною. Поліція відкрила провадження
В Ірпені журналістку «Погляду» облили невідомою рідиною. Поліція відкрила провадження

Про напад «Детектору медіа» повідомила редакція видання, а також про це йдеться у заяві колег журналістки на сайті «Погляду».

У коментарі «Детектору медіа» журналістка розказала, що у результаті нападу отримала опік правого ока.

«Нічого не кричали. Це настільки миттєво сталося, що я не встигла оговтатись і щось крикнути. Колеги неподалік стояли. Цілилися в очі, але я відвернула обличчя і попало частково. Лікар при огляді сказав, що там ймовірно якась суміш із зеленкою. Я отримала хімічний опік правого ока, є довідка», – розказала вона.

Напад журналістка пов’язує зі своєю професійною діяльністю.

«Тільки зі своєю діяльністю. Більшість статей - про беззаконня у Гостомельській селищній раді. Це вирубка лісів, навмисні підпали лісів, незаконне виділення земельних ділянок. Я про все це писала. Тож, напад я більше прив’язую до цього», – розкала журналістка та додала, що раніше отримувала погрози від співробітників Гостомельської селищної ради.

Вона також зазначила, що не називає своє ім'я та прізвище, тому що її близькі не знають про інцидент.

Речник Національної поліції України в Київській області Микола Жукович повідомив «Детектору медіа», що за заявою журналістки Ірпінським відділком поліції ГУ Нацполіції в Київській області відкрито кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

«Але тривають допити, з’ясовуються всі обставини і слідчий, можливо, перекваліфікує це кримінальне провадження в іншу статтю Кримінального кодексу України. Це буде або 171 стаття (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, або 345 стаття з позначкою 1 (Погроза або насильство стосовно журналіста)», – додав він.

Видання «Погляд» оприлюднило на своєму сайті запис із камери відеоспостереження, на який видно, як о 17:19 колега журналістки заходить до офісу, а позаду нього біжить чоловік, ймовірно, тікаючи з місця злочину.

Нагадаємо, з початку 2018 року року Інститут масової інформації зафіксував в Україні 126 випадків порушень свободи слова. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1652
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду