Сестра Сенцова закликала бойкотувати канали «112 Україна», «Інтер», NewsOne та видання «Страна.ua»

Сестра Сенцова закликала бойкотувати канали «112 Україна», «Інтер», NewsOne та видання «Страна.ua»

14 Липня 2018
6610

Сестра Сенцова закликала бойкотувати канали «112 Україна», «Інтер», NewsOne та видання «Страна.ua»

6610
Двоюрідна сестра сестра українського політв'язня Олега Сенцова - Наталя Каплан - закликала бойкотувати канал «112 Україна», а також інші три українські ЗМІ через їхню участь «в інформаційні війні на боці ворога».
Сестра Сенцова закликала бойкотувати канали «112 Україна», «Інтер», NewsOne та видання «Страна.ua»
Сестра Сенцова закликала бойкотувати канали «112 Україна», «Інтер», NewsOne та видання «Страна.ua»

Заклик до бойкоту вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

«Всіх, кому не все одно, закликаю до бойкоту каналів 112, Інтер, NewsOne і strana.ua. Ніяких коментарів, особливо щодо Олега Сенцова», - йдеться в повідомленні.

У коментарі «Громадському» Наталя Каплан пояснила, що телеканал «112 Україна» зателефонував до неї і вивів у прямий ефір з позафракційним депутатом Євгенієм Мураєвим, який раніше заявив, що «частина населення сприймає Сенцова як терориста».

«Мене вивели в прямий ефір з Мураєвим. Він почав мені розповідати, що треба вести себе тихо, і тоді Олег вийде швидше. Це, по-перше, маячня, а по-друге, це частина інформаційної війни. Насправді питання до даного ЗМІ були вже давно, і я вирішила, що більше я не готова з ними спілкуватися», - сказала сестра Сенцова.

За словами джерела «Детектора медіа», Наталю Каплан не попередили, що в ефірі буде Євген Мураєв, а сказали, що просять коментар у зв'язку з днем народження Олега Сенцова та листом матері про помилування.

Також Наталя Каплан закликала бойкотувати телеканал «Інтер». 

«До "Інтеру" були питання. Вони просять відповісти, як там Олег Сенцов, але при цьому показують спокійно футбольні матчі (Чемпіонату світу у Росії - ред.). І відмовилися на час футбольних матчів хоча б запустити ролики з Сенцовим, що могло б хоч якось пом'якшити ситуацію», - додала вона.

«Брати участь в інформаційній війні на боці ворога я не хочу. І я закликаю інших просто ігнорувати ці ЗМІ. Я просто закликаю бойкотувати "112 Україна", NewsOne, "Інтер" і видання "Страна.ua"», - наголосила сестра Сенцова.

Вона додала, що раніше видання «Страна.ua», на її думку, «оприлюднило коментар хворої людини як факт».

Як відомо, Євген Мураєв в ефірі каналу «112 Україна» заявив, що український режисер, політв'язень Олег Сенцов «готував підпали та вибухи». Генеральна прокуратура України внесла повідомлення щодо вчинення Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодекcу України. До недавнього часу Мураєв був власником телеканалу NewsOne, потім канал змінив структуру власності. При цьому протягом місяця структура власності телеканалу змінювалася тричі. 31 травня замість Євгена Мураєва власником компанії став його батько - Володимир Мураєв. 5 червня замість Володимира Мураєва – компанія «Демосена Інвестментс Лтд», яка того ж дня була змінена на АТ «МВ Інвестмент АГ» (MW Investment AG).

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6610
Читайте також
06.10.2018 16:30
Ярослав Зубченко
для «Детектора медіа»
5 923
22.08.2018 11:30
Олексій Мінаков
для «Детектора медіа»
17 017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду