Регламентний комітет Верховної Ради пропонує обмежити доступ журналістів до кулуарів

Регламентний комітет Верховної Ради пропонує обмежити доступ журналістів до кулуарів

9 Липня 2018
1563

Регламентний комітет Верховної Ради пропонує обмежити доступ журналістів до кулуарів

1563
Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України пропонує створити у Верховній Раді прес-центр на третьому поверсі кулуарів та обмежити доступ журналістів до першого і другого поверхів кулуарів.
Регламентний комітет Верховної Ради пропонує обмежити доступ журналістів до кулуарів
Регламентний комітет Верховної Ради пропонує обмежити доступ журналістів до кулуарів

Такі рекомендації містяться в рішенні комітету від 4 липня, яке опубліковано 9 липня на сайті комітету.

Регламентний комітет на засіданні 4 липня розглянув лист прес-служби апарату ВРУ щодо впорядкування роботи акредитованих у парламенті журналістів і технічних працівників ЗМІ. Приводом для звернення прес-служби став інцидент із журналістками Юлією Махмуді (газета «Громадський вісник Києва») та Валерією Єгоровою (газета Flash on Time News), який стався 24 травня в кулуарах Верховної Ради (одна із журналісток показала непристойний жест). Прес-служба попросила Регламентний комітет позбавити обох журналісток акредитації, а також встановити нові чіткіші критерії, за якими можна позбавляти медійників парламентської акредитації.

Регламентний комітет рекомендував створити в Апараті Верховної Ради робочу групу, яка опрацює наступні пропозиції:

- створити прес-центр на третьому поверсі кулуарів парламенту з місцями для роботи журналістів;

- внести зміни до Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ при ВРУ: передбачити позбавлення акредитації за порушення представниками ЗМІ вимог чинного законодавства і професійної етики журналіста;

- внести зміни до положень, що визначають порядок доступу до відкритих пленарних засідань ВРУ та порядок оформлення документів для відвідування пленарних засідань: передбачити доступ до першого і другого поверхів кулуарів за службовими посвідченнями, тимчасовими та гостьовими квитками для народних депутатів та інших відвідувачів – представників органів державної влади і місцевого самоврядування, громадських організацій, іноземних громадян і громадян України (журналісти з акредитаційними картками в цих пропозиціях не згадуються).

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики на засіданні 20 червня погодив позбавлення акредитації журналісток Юлії Махмуді та Валерії Єгорової. Також члени комітету виступили за те, щоб рекомендувати голові Верховної Ради підписати новий порядок акредитації в парламенті.

Фото: прес-служба ВРУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1563
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду