Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна помилувати Олега Сенцова

Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна помилувати Олега Сенцова

26 Червня 2018
1297

Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна помилувати Олега Сенцова

1297
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд звернувся до президента Росії Володимира Путіна з офіційним проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів.
Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна помилувати Олега Сенцова
Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна помилувати Олега Сенцова

Як керівник РЄ, генсек має право це зробити згідно з Європейською конвенцією з прав людини, інформує «Голос Америки».

«Документ було відправлено, чекаємо на офіційне підтвердження дипломатичними каналами Росії», - повідомила прес-служба Ради Європи.

Повідомляється також, що 20 червня Турбойрн Яґланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом РФ Путіним, міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та російською омбудсменкою Тетяною Москальковою. За словами заступника генсека Даніеля Гольтгена, питання звільнення українських політичних в'язнів під час переговорів не порушувалося.

Як повідомляв «Детектор медіа», перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та голова постійної делегації ВР в ПАРЄ Володимир Ар'єв звернулися до генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда з листом щодо українських політв'язнів у РФ.

У четвер, 28 червня, в ПАРЄ пройдуть термінові дебати на тему «Загрози здоров’ю і життю українських в’язнів у Росії й окупованому Криму».

Нагадаємо, 14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов, якого утримують в російській колонії, оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 

Підтримку Сенцову та вимогу його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви.

14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій вимагає від російської влади негайно звільнити утримуваного в колонії РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1297
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду