У Криму знову перенесли суд у справі журналіста Назімова та депутата Степанченка – адвокат

У Криму знову перенесли суд у справі журналіста Назімова та депутата Степанченка – адвокат

20 Червня 2018
708

У Криму знову перенесли суд у справі журналіста Назімова та депутата Степанченка – адвокат

708
20 червня підконтрольний Кремлю Алуштинський суд переніс засідання у справі редактора місцевого видання «Твоя газета» Олексія Назімова та депутата міськради Алушти Павла Степанченка, яких підозрюють у «вимаганні»
У Криму знову перенесли суд у справі журналіста Назімова та депутата Степанченка – адвокат
У Криму знову перенесли суд у справі журналіста Назімова та депутата Степанченка – адвокат

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

«Засідання в черговий раз не було. Його (Назімова – ред.) не вивезли з якихось причин. Мабуть, знову нестиковки з судом. Наскільки мені відомо, суд в електронному порядку подав заявку, а конвой сказав, що вони приймають тільки в письмовому вигляді. Якщо його привезуть, то сьогодні тільки ввечері. Може, завтра і відбудеться», – сказав він.

Як повідомляв «Детектор медіа», Олексія Назімова та алуштинського депутата Павла Степанченка затримали 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації. Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту. На початку квітня за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назімов і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

На початку червня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд подовжив на півроку термін утримання під вартою Олексію Назимову і алуштинському депутату Павлу Степанченку.

У липні Назімов заявив про знущання у Сімферопольському СІЗО, де його наразі утримують.

20 жовтня відбувся перший розгляд по суті справи Степанченка і Назімова, суддя відмовила в клопотаннях з боку обвинувачених.

20 листопада у суді допитали секретаря алуштинського відділення «Единой России» Галину Коноваленко.

10 січня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд допитав потерпілого у справі підозрюваних у вимаганні депутата міськради Павла Степанченка і журналіста, редактора місцевого видання «Твоя газета» Олексія Назімова – бізнесмена Михайла Красненкова

19 березня підконтрольний Кремлю Алуштинський міськсуд допитав двох свідків звинувачення у справі Степанченка і журналіста Назімова.

5 квітня суд переніс засідання у справі Павла Степанченка й Олексія Назімова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
708
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду