Слідство передумало клопотати про відбір біологічних зразків Вишинського

Слідство передумало клопотати про відбір біологічних зразків Вишинського

20 Червня 2018
906

Слідство передумало клопотати про відбір біологічних зразків Вишинського

906
Слідство більше не просить про відбір біологічних зразків у керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого підозрюють у держзраді, адже експертиза вже не потрібна.
Слідство передумало клопотати про відбір біологічних зразків Вишинського
Слідство передумало клопотати про відбір біологічних зразків Вишинського

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомила речниця прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик, пише «Українська правда». 

«Слідчим подано вказане клопотання з метою відбору зразків для проведення експертизи, але наразі відпала необхідність у проведенні експертизи та відборі зразків, у зв'язку з чим учора слідчим подано заяву про повернення клопотання», – повідомила пані Тихончик.

Вона також повідомила, що Херсонський міський суд відмовив захисту керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського у відводі судді, яка розглядає клопотання про відбір біологічних зразків у підозрюваного.

«Слідчим суддею відмовлено в задоволенні клопотання сторони захисту про відвід слідчого судді Радченко, яка здійснює розгляд клопотання слідчого про відібрання біологічних зразків підозрюваного в скоєнні державної зради керівника «РИА Новости-Украина», – сказала речниця прокуратури АРК.

Як повідомляв «Детектор медіа», 15 червня Херсонський міський суд виніс ухвалу про відібрання біологічних зразків для експертизи у керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого підозрюють у держзраді.

Як відомо, 8 червня Херсонський міський суд відмовився зняти арешт з вилученого під час обшуку майна головного редактора видання «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду».

СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу «МИА "Россия сегодня"».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
906
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду