Активісти розпочали новий етап акції на підтримку Сенцова

Активісти розпочали новий етап акції на підтримку Сенцова

20 Червня 2018
1131

Активісти розпочали новий етап акції на підтримку Сенцова

1131
Активісти об'єднання «Євромайдан SOS» закликають відправити від свого імені електронною поштою відкритого листа учасників глобальної акції #SaveOelgSentsov до президента, генерального секретаря і голів усіх політичних груп у Парламентській асамблеї Ради Європи
Активісти розпочали новий етап акції на підтримку Сенцова
Активісти розпочали новий етап акції на підтримку Сенцова

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на координаторку організації Олександру Матвійчук.

Акцію приурочили до відкриття регулярної сесії Асамблеї, на яку зберуться всі парламентські делегації країн-членів Ради Європи.

«Ви готові виділити 15 хвилин, щоб забити наступний гол Путіну? Це буде непросто. Кремль має сильну підтримку в Раді Європи. Ще торік Путін почав багатоходівку щодо зняття санкцій з російської делегації, яку підтримує частина керівництва організації і ціла низка членів Асамблеї. Нам важливо зіграти командою», – йдеться у повідомленні активістів.

Зазначено, що в день відкриття Чемпіонату світу з футболу в Росії українські правозахисники почали акцію в соцмережах, в якій пропонують «грати за політв'язнів» і «забити перший гол Путіну».

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в нібито організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року суд у РФ засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі та ін.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1131
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду