Борис Герман розповів, із ким зі спецслужб співпрацював у справі Аркадія Бабченка

Борис Герман розповів, із ким зі спецслужб співпрацював у справі Аркадія Бабченка

18 Червня 2018
1224

Борис Герман розповів, із ким зі спецслужб співпрацював у справі Аркадія Бабченка

1224
Підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка назвав позивний людини зі спецслужби, з якою він, за його твердженням, співпрацював у справі Бабченка
Борис Герман розповів, із ким зі спецслужб співпрацював у справі Аркадія Бабченка
Борис Герман розповів, із ким зі спецслужб співпрацював у справі Аркадія Бабченка

У понеділок, 18 червня, Апеляційний суд міста Києва розглядає скаргу адвокатів Бориса Германа, якого підозрюють в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка, на арешт їх підзахисного.

Перед засіданням Борис Герман розповів журналістам свою версію подій, повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, російська сторона надала йому в месенджері «Сигнал» фотокопію так званого «розстрільного списку» на двох аркушах. У списку, як стверджує Герман, було 47 осіб, серед яких не було Бабченка, зате був син очільника МВС Арсена Авакова.

Герман стверджує, що в цій операції співпрацював із представником української контррозвідки Дмитром із позивним «Дітріх». Документально його співпраця з контррозвідкою оформлена не була. Він також сказав, що сам був позаштатним агентом з позивним «Герб».

Під час суду підозрюваний розповів, що за допомогою Олексія Цимбалюка, який і здійснював замах, організував схрон зі зброєю, що оцінюється в 11 тисяч доларів, повідомляє NewsOne.

За словами Германа, він не давав Цимбалюку гроші за вбивство Бабченка, а лише позичив йому 15 тисяч доларів.

Як повідомляв «Детектор медіа», 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. 30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  

Як стало відомо, підозрюваного в організації вбивства Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна. Шевченківський районний суд міста Києва арештував пана Германа на два місцяці без права вненсення застави.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердила цю інформацію.

7 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Служба безпеки готує повідомлення про підозру ще одній особі у справі організації убивства журналіста Аркадія Бабченка.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду