У Криму суд розглядатиме скаргу щодо обшуку в будинку блогера Мемедемінова

У Криму суд розглядатиме скаргу щодо обшуку в будинку блогера Мемедемінова

18 Червня 2018
1201

У Криму суд розглядатиме скаргу щодо обшуку в будинку блогера Мемедемінова

1201
18 червня в Київському районному суді міста Сімферополя відбудеться розгляд скарги щодо проведення обшуку в будинку громадського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова
У Криму суд розглядатиме скаргу щодо обшуку в будинку блогера Мемедемінова
У Криму суд розглядатиме скаргу щодо обшуку в будинку блогера Мемедемінова

Про це повідомляє у Facebook «Кримська солідарність».

«18 червня в 14:30 в Київському районному суді м.Сімферополя відбудеться розгляд скарги по ст. 125 КПК на неправомірне проведення обшуку в будинку Мемедемінова Нарімана», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», вранці 22 березня в анексованому Криму підконтрольні Кремлю силовики відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Того ж дня блогера відвезли на допит в ФСБ.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 3 квітня залишив кримськотатарського активіста і громадського журналіста Нарімана Мемедемінова під арештом до 16 травня, тим самим залишивши в силі рішення суду першої інстанції. За словами адвоката Еміля Курбедінова, суд не врахував того, що Мемедемінова затримали незаконно. Захисник також засудив і назвав неоднозначним те, що засідання проходило в закритому режимі, і зазначив, що подаватиме апеляцію до міжнародних судів.

Правозахисники і медійники вимагають від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова.

Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста Нарімана Мемедемінова.

У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі активіста та блогера Нарімана Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1201
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду