Денісова заявила, що російський омбудсмен не потрапить до Вишинського, доки вона сама не відвідає Сенцова

Денісова заявила, що російський омбудсмен не потрапить до Вишинського, доки вона сама не відвідає Сенцова

17 Червня 2018
1174

Денісова заявила, що російський омбудсмен не потрапить до Вишинського, доки вона сама не відвідає Сенцова

1174
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сказала, що її російська колега Тетяна Москалькова не зможе відвідати в українському СІЗО керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в держзраді, поки сама вона не потрапить до Олега Сенцова у російській колонії.
Денісова заявила, що російський омбудсмен не потрапить до Вишинського, доки вона сама не відвідає Сенцова
Денісова заявила, що російський омбудсмен не потрапить до Вишинського, доки вона сама не відвідає Сенцова

Про це вона Людмила Денісова заявила в коментарі виданню «Цензор.НЕТ».

Денісова розповіла, що передала російському омбудсмену Тетяні Москальковій список українських політв'язнів, які утримуються у в'язницях РФ і окупованого Криму, а також план відвідувань. Офіс російського омбудсмена передав українській стороні список, де вказані 34 прізвища людей, яких має намір відвідати в Україні Тетяна Москалькова. Серед них, наприклад, Вишинський.

«Російська сторона ж надала список тих в'язнів, яких хоче відвідати Москалькова. Він містить 34 прізвища. Але у половини не вказано громадянство, і не вказані місця утримання. Ми цей список отримали як робочий варіант, неофіційний», - сказала Денісова.

На 14:00 18 червня призначено зустріч Денісової і Москалькової в Москві, там вони планують обговорити і узгодити їхні спільні візити до ув'язнених в обох країнах.

«Я думаю, у нас буде складна розмова. Але сподіваюся, що ми домовимося, адже на вищому рівні є політичні домовленості. Однак я підозрюю, що Москалькова не ухвалює рішення», - сказала український омбудсмен.

Вона додала, що намагатиметься ще потрапити до Олега Сенцова, який вже більше місяця голодує в колонії «Білий Ведмідь».

Як повідомляв «Детектор медіа», Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. 

Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

Трохи згодом Людмила Денісова заявила, що, з огляду на такі дії з боку російської сторони, переговори щодо моніторингових візитів на території РФ зайшли в глухий кут.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Людмила Денісова порушила домовленості, поїхавши 15 червня в Салехард до засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в нібито організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року суд у РФ засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі та ін.

15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Йому оголосили про підозру в державній зраді

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави. 1 червня Апеляційний суд не змінив Вишинському запобіжний захід, залишивши його під арештом на 60 діб. Під час засідання Вишинський заявив про відмову від українського громадянства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1174
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду