Російський омбудсмен звинуватила українську колегу в порушенні домовленостей

Російський омбудсмен звинуватила українську колегу в порушенні домовленостей

15 Червня 2018
1141

Російський омбудсмен звинуватила українську колегу в порушенні домовленостей

1141
Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова порушила домовленості, поїхавши сьогодні, 15 червня, в Салехард до засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.
Російський омбудсмен звинуватила українську колегу в порушенні домовленостей
Російський омбудсмен звинуватила українську колегу в порушенні домовленостей

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Згідно з домовленістю президентів, двоє уповноважених можуть відвідати громадян, я і Денісова з України. Відвідати громадян, які перебувають під вартою: я в Україні, вона – тут. У порушення нашої домовленості Денісова поїхала зараз до Салехарда, де утримується Сенцов», – заявила Тетяна Москалькова.

Вона підтвердила, що Людмила Денісова телефонувала до неї з вимогою пустити її до Олега Сенцова.

«Я зараз запитала у Федеральної служби виконання покарань письмове підтвердження, у якому він стані», – зазначила Москалькова.

Російський омбудсмен додала, що шукатиме компроміс з українською колегою.

«Я сподіваюся, що ми зможемо порозумітися, і я зможу відвідати в Херсоні Вишинського», – сказала вона.

Як повідомляв «Детектор медіа», Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. 

Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

Трохи згодом Людмила Денісова заявила, що, з огляду на такі дії з боку російської сторони, переговори щодо моніторингових візитів на території РФ зайшли в глухий кут.

Нагадаємо, У четвер, 14 червня, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прибула до Російської Федерації, щоб відвідати місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

Український омбудсмен планує перевірити умови тримання наших громадян, забезпечення їх юридичною та медичною допомогою. А також дотримання Росією свого законодавства при ув’язненні українців та виконання нею ратифікованих міжнародних конвенцій, що регулюють права обмежених у свободі.

У Москві в офісі Уповноваженого РФ з прав людини відбулася зустріч Людмили Денісової та керівника апарату Омбудсмена РФ. За словами українського омбудсмена, російська сторона запропонувала здійснити перший візит у суботу, 16 червня, до міста Омськ, де утримується українець Дмитро Штибліков.

«Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де утримується Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями», - розповіла пані Денісова.

Як повідомлялося, згідно домовленостей між Петром Порошенком та Володимиром Путіним було складено список політв’язнів, яких планують відвідати омбудсмени обох країн. Після поїздки до Росії Людмила Денісова планує здійснити візит у Сімферопольське СІЗО на тимчасово окупованих територіях Криму.

Фото: ombudsmanrf.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1141
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду