Уряд ухвалив постанову про присудження премії імені Лесі Українки

Уряд ухвалив постанову про присудження премії імені Лесі Українки

13 Червня 2018
1520

Уряд ухвалив постанову про присудження премії імені Лесі Українки

1520
У середу, 13 червня, уряд ухвалив постанову про присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2017 рік.
Уряд ухвалив постанову про присудження премії імені Лесі Українки
Уряд ухвалив постанову про присудження премії імені Лесі Українки

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію присуджено письменниці Марії Мороз (Морозенко) за книги «Іван Сірко – великий характерник», «Іван Сірко – славетний кошовий», повість «Я закохалася».

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» лауреатом премії імені Лесі Українки за 2017 рік стала художниця-графік Катерина Іванова за художнє оформлення книг «Йде до нас колядочка», «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба; «Лісовий урок» Станіслава Шаповалова.

У номінації  «Кінотвори для дітей та юнацтва» премію присуджено головному режисерові анімаційної студії «Новаторфільм» Степану Ковалю за анімаційний серіал «Професіонали».

Нагадаємо, премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне   забезпечення   роботи   Комітету  з присудження Премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо. В установленому  порядку він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

Як повідомляв «Детектор медіа», Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка оголосив конкурс на здобуття премії 2018 року. Премія присуджується за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва щорічно до 10 вересня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1520
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду