Сенцов повідомив, що про нього в колонії «добре піклуються» та надали окрему палату

Сенцов повідомив, що про нього в колонії «добре піклуються» та надали окрему палату

10 Червня 2018
1318

Сенцов повідомив, що про нього в колонії «добре піклуються» та надали окрему палату

1318
Український політв'язень, кінорежисер Олег Сенцов, який голодує у російській колонії з 14 травня, написав листа правозахисникам Миколі та Тетяні Щурам.
Сенцов повідомив, що про нього в колонії «добре піклуються» та надали окрему палату
Сенцов повідомив, що про нього в колонії «добре піклуються» та надали окрему палату

Про це повідомляє «Громадське», якому правозахисники передали фото листа від Сенцова.

«Тетяно і Миколо, здрастуйте! Приємно отримати від вас лист з новинами. Дуже дякую за нього і за все, що ви робите для мене і для Саші (Олександра Кольченка - ред.). Я знаю, що він тепер теж в справі, але куди йому з його здоров'ям і комплекцією? Але відмовляти, як правильно сказав Буковський, не треба. Якщо людина вирішила, то вирішила», - написав Сенцов.

За словами режисера, його перевели з камери до палати у санчастині, також його відвідує лікар.

«Про мене тут добре піклуються. Лікар обстежує постійно, аналізи, обстеження, крапельниці. Як для четвертого тижня польоту, пілот відчуває себе нормально! Далі подивимося, але всі розуміють, що я не відступлю, тому готують варіанти подальшого збереження мого здоров'я. Так що про це поки не турбуйтеся. Мене навіть днями перевели з камери в місцеву санчастину табору, надавши окрему палату. Так що я тепер хворий ув'язнений, а не просто ув'язнений», - зазначив він.

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty International, МЗС Канади, МЗС Великобританії, МЗС Литви

Олександр Кольченко був затриманий у Криму разом із Сенцовим. У Росії його засудили до 10 років позбавлення волі. 31 травня Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова, але 7 червня припинив його через погіршення стану здоров'я.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1318
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду