Починається новий етап глобальної акції #SaveOlegSentsov

Починається новий етап глобальної акції #SaveOlegSentsov

8 Червня 2018
1378

Починається новий етап глобальної акції #SaveOlegSentsov

1378
Ініціатори глобальної акції #SaveOlegSentsov оголосили про початок нового етапу, в рамках якого лідерів країн «Великої сімки» закликатимуть ключову увагу на саміті G7 8-9 червня приділити питанню звільнення українського режисера та інших заручників Кремля.
Починається новий етап глобальної акції #SaveOlegSentsov
Починається новий етап глобальної акції #SaveOlegSentsov

Про це повідомляється на сторінці організаторів акції у Facebook.

«Олег Сенцов голодує вже 26 день. Приділіть його звільненню хоча б 26 секунд! Сьогодні ми починаємо другий етап нашої глобальної кампанії #SaveOlegSentsov та закликаємо небайдужих людей долучитися до онлайн-акції 8-9 червня», - йдеться в повідомленні.

8-9 червня лідери G7 зберуться у Мальбе (Квебек, Канада), щоб обговорити найважливіші проблеми світу.

«Ми переконані, що звільнення Олега Сенцова та всіх 70 заручників Кремля має бути одним із ключових питань саміту. Спільними зусиллями ми зможемо цього досягти!» - закликають активісти.

Кожен небайдужий може зайти на свій профіль у Facebook, відкрити посилання на публічні сторінки політиків, додати в коментарях під їхнім останнім постом один із запропонованих в рамках онлайн-акції закликів до дій. При цьому обов'язково поставили хештеги #SaveOlegSentsov та #freesentsov.

Те ж саме можна зробити і у Twitter.

Крім того, можна також скористатися гугл-документом із вже підготовленими твітами.

Основний заклик онлайн-акції #SaveOlegSentsov - #G7 Act Now! Save Ukrainian Jailed-70 #SaveOlegSentsov #freesentsov

Публічні профілі лідерів країн «Великої сімки» у Facebook та у Twitter можна знайти за посиланням. https://docs.google.com/document/d/1CrmcqJmT2DfIyw29Bw1LpzGKwdeeQLE9kKcAGDaxOQI/edit

Нагадаємо, в четвер, 7 червня, посли країн G7 в Україні на зустрічі в Києві обговорювали тему українських політв'язнів у Росії і, зокрема, Олега Сенцова. За словами російського режисера, автора фільму «Процес» про справу Сенцова Аскольда Курова, на зустрічі також була присутня сестра Олега Наталя Каплан.

Дипломати обговорили можливий обмін особами, які утримуються, між Москвою і Києвом і пообіцяли поінформувати про справу Сенцова лідерів своїх країн.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, якого засуджено в Росії до 20 років колонії і який 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ, написав листа лідерам країн «Великої сімки».

Перший етап акції #Save Oleg Sentsov на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українців-політвязнів у Росії та на території анексованого РФ Криму, пройшов 1-2 червня в 70 містах світу, в тому числі у 42 іноземних містах. Крім України, акції на підтримку українського політв'язня пройшли в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.

У Росії відбулися одиночні пікети у Санкт-Петербурзі, Москві та Казані.

Фото: Save Oleg Sentsov

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1378
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду