З життя пішла Кіра Муратова

З життя пішла Кіра Муратова

6 Червня 2018
7422

З життя пішла Кіра Муратова

7422
Відомій українській режисерці було 83 роки
З життя пішла Кіра Муратова
З життя пішла Кіра Муратова

Інформацію про смерть знаменитої української режисерки, академіка Національної академії мистецтв України Кіри Муратової в коментарі «Детектору медіа» підтвердив перший заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін: «Так, це вже точна інформація. Передзвонив її художнику з костюмів Руслану Хвастову... Він підтвердив інформацію щойно. Також підтвердив директор Одеської кіностудії Андрій Осипов».

Раніше про те, що знаменита режисерка пішла з життя на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив український продюсер Юрій Мінзянов.

«Пішла Кіра… З нею ціла епоха… Пам'ятаю, як ще студентом ВГИКа плакав на «Долгих проводах»… Якісь чорні дні настали, навколо смерть… смерть…» - написав пан Мінзянов.

Видання Buro 24/7 повідомило про смерть Кіри Муратової, посилаючись на коментар її чоловіка - Євгена Голубенка.

Театральний критик та журналіст Олег Вергеліс поділився на своїй сторінці у Фейсбуці інформацією про те, що режисерки не стало дві години тому.

Кінокритик Сергій Тримбач повідомив «Детектору медіа», що про прощання та похорон стане відомо завтра.

Кіра Георгіївна Муратова народилася в Румунії. В 1959 році закінчила ВДІК в майстерні Сергія Герасимова та Тамари Макарової. Як режисерка дебютувала на Одеській кіностудії. Голосно про себе заявила першими ж самостійними режисерськими роботами — стрічками «Короткі зустрічі» та «Довгі проводи», останній з яких у 1987 році отримав премію на Міжнародному кінофестивалі в Локарно.

З фільмом «Астенічний синдром» у 1990 році Кіра Муратова здобула Гран-прі Берлінського кінофестивалю. Трагікомедію «Настроювач» показували на фестивалі у Венеції. Останніми роботами режисера стали драми «Мелодія для шарманки» і «Вічне повернення. Кастинг». В 2017 році режисерка стала членом Американської кіноакадемії.

Кіра Муратова жила та працювала в Одесі.

У віці 80 років заявила про завершення своєї творчої кар’єри.

Фото: 24smi.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7422
Читайте також
07.06.2018 18:08
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
2 520
07.06.2018 13:17
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 014
28.09.2013 13:07
Анна Григораш, «Украинская правда. Жизнь»
18 229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду