Найкращим проявом солідарності в День журналіста є боротьба за звільнення колег - Геращенко

Найкращим проявом солідарності в День журналіста є боротьба за звільнення колег - Геращенко

6 Червня 2018
1051

Найкращим проявом солідарності в День журналіста є боротьба за звільнення колег - Геращенко

1051
Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України у Тристоронній переговорній групі Ірина Геращенко закликала міжнародні організації активніше вимагати звільнення українських заручників і політв'язнів Кремля, у тому числі журналістів.
Найкращим проявом солідарності в День журналіста є боротьба за звільнення колег - Геращенко
Найкращим проявом солідарності в День журналіста є боротьба за звільнення колег - Геращенко

Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Чекаємо, в тому числі від НСЖУ, заяв і звернень до ОБСЄ, МКЧХ, АІ (Amnesty International - ДМ), «Репортерів» («Репортерів без кордонів» - ДМ), РЄ з однією вимогою: допуск МКЧХ до бранців Кремля і їх негайне звільнення з тюрем РФ і з тюрем окупованих територій», - написала вона.

«Моніторю реакцію міжнародних організацій на голодування Сенцова, Кольченка, Балуха, Шумкова, на нікчемний псевдовирок Сущенку. Мені не вдалося знайти жодної реакції генсека РЄ Ягланда, комісара з прав людини РЄ Міятович, «Репортерів», AI тощо. Знайшла заяву спецпредставника ОБСЄ з питань свободи слова по Роману - і все. Прохання - якщо в мене неправильний моніторинг і такі заяви є, скиньте посилання. Якщо ж ці організації дійсно не спромоглися навіть на занепокоєння, то прохання до всіх нас, до політиків і дипломатів, у тому числі професійних журналістських спілок, - потроїти спільні зусилля і посилити риторику з вимогою звільнити, публічно й негайно закликати ці організації відкрити очі і побачити очевидне: журналістів - заручників Кремля (Семена, Сущенко, Асєєв), в'язнів - бранців Кремля», - наголосила пані Ірина.

Вона також закликала міжнародні організації вимагати від президента РФ Володимира Путіна звільнити українців «з такою ж наполегливістю і швидкістю реакції, як вони роблять заяви про «занепокоєння» з приводу «інсценування вбивства заради спасіння життя» чи затримання «пропагандиста в путінських орденах і медалях».

Згодом Ірина Геращенко повідомила, що під час сьогоднішнього засідання ВР заявила про солідарність із Романом Сущенком, Станіславом Асєєвим, Миколою Семеною, Олегом Сенцовим - українськими журналістами і діячами культури, яких незаконно засудив і утримує путінський режим.

«Маємо посилити зусилля для їх звільнення, тримати в фокусі постійної уваги іх долі на всіх міжнародних майданчиках, вимагати від світу посилення тиску на Путіна з метою звільнення всіх заручників і політв‘язнів.

Також звернулася до компетентних органів з ініціативою негайно створити єдиний реєстр порушень прав журналістів на війні, поранень, вбивств, захоплень в полон бойовиками представників українських ЗМІ.

Продовжуємо боротьбу за свободу колег», - написала пані Геращенко.

Нагадаємо, 6 червня в Україні відзначається День журналіста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1051
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду