Ганапольський повідомив, що написав заяву на отримання охорони

Ганапольський повідомив, що написав заяву на отримання охорони

3 Червня 2018
1872

Ганапольський повідомив, що написав заяву на отримання охорони

1872
Журналіст Матвій Ганапольський начебто присутній у списку 47-ми потенційних жертв російських спецслужб, який українські спецслужби отримали, начебто, від підозрюваного в організації замаху на Аркадія Бабченка. Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що всім особам з цього списку нададуть охорону.
Ганапольський повідомив, що написав заяву на отримання охорони
Ганапольський повідомив, що написав заяву на отримання охорони

Журналіст Матвій Ганапольський написав заяву до правоохоронних органів щодо надання йому охорони. Про це він заявив в ефірі свого каналу у YouTube 1 червня. 

За його словами, на закритій зустрічі в СБУ 1 червня, на якій він також був, присутнім показали певні відеозаписи, після чого сказали: «Ви зрозуміли, навіщо ми вас покликали? Згідно з процесуальним кодексом ми повинні звернутися до вас, тих, хто є в цьому списку ("списку 47-ми" - ред.), чи потрібна вам охорона. Кому потрібна охорона?». Після чого, за словами журналіста, майже усі присутні підняли руки.

«У всякому випадку, я написав заяву», - додав він.

За словами Ганапольського, відео стало доказом для усіх присутніх, що «це не жарти».

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманих поранень він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Стало відомо, що під час спецоперації з інсценування вбивства Бабченка українські правоохоронці отримали від імовірного організатора злочину список із 47-ми осіб (спочатку казали про 30 осіб), яких планували усунути російські спецслужби.

1 червня до СБУ на закриту зустріч запросили журналістів та інших осіб, які начебто входили до «списку 47-ми». Як відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел «ДМ» та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах, на закритій зустрічі були присутні: Євген Кисельов, Матвій Ганапольський, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Сергій Грішин, Олексій Мустафін, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Більшість з тих, хто начебто був у списку та був присутнім на зустрічі, так чи інакше або пов’язані з Росією особисто, або займаються російською тематикою як журналісти.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що усім особам, які були у списку імовірного організатора убивства журналіста Аркадія Бабченка, нададуть охорону.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1872
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду