Навальний запропонував Путіну «переграти» Сенцова

Навальний запропонував Путіну «переграти» Сенцова

1 Червня 2018
1428

Навальний запропонував Путіну «переграти» Сенцова

1428
Російський опозиціонер Олексій Навальний закликав президента РФ обміняти ув’язненого в колонії міста Лабитнангі українського режисера Олега Сенцова за принципом «всіх на всіх», шокувавши тим самим «всіх навколо».
Навальний запропонував Путіну «переграти» Сенцова
Навальний запропонував Путіну «переграти» Сенцова

Про це Олексій Навальний написав на своєму сайті.

«За всіма цими дивовижними пригодами, що трапилися з Аркадієм Бабченком, важливо ні на секунду не забувати про те, що відбувається з Олегом Сенцовим, - завважив Навальний.

Він спрогнозував, що Сенцов не переживе голодування.

«Олег Сенцов помре. Один у своїй камері, за тисячі кілометрів від близьких. Помре, розуміючи, що справа його повністю сфальсифікована, провини за ним немає. Ніякий він, звичайно, не терорист. Перед смертю його катуватимуть, — ми ж розуміємо, що таке «примусове годування» в російській в’язниці. Хто не розуміє — читайте спогади радянських дисидентів».

«Я далекий від думки закликати до милосердя російську владу, - продовжив Навальний. - ...Звернуся до того, що вони люблять і чим всіляко хваляться, - бажанням дурити, розводити і «перегравати».

...Переграйте Олега Сенцова. Проведіть його. Обмішурте.

Його подвиг, і його жертва, і його смерть поставлять його в один ряд з Боббі Сендсом, Марченком і іншими титанами людства.

І будуть фільми про нього, і книги, і вулиці на його честь. І санкції нові теж, звичайно.

Треба переграти. Ви візьміть і, шокувавши всіх навколо, відпустіть його і всіх 64 українських політзеків.

Нехай завтра «анонімне, але таке, що заслуговує на довіру, джерело в Кремлі» (нехай це буде Пєсков) заявить:

- Ми готові обміняти Сенцова і інших протягом 24 годин. За принципом «всіх на всіх». Без якихось переговорів.

…І будемо всі дивитися, як бігає українська сторона в паніці. Як складає список. Як намагається укластися в 24 години. І всі писатимуть: який цей Путін все-таки хитрий. Знову всіх переграв. І Сенцова, і Україну, і західних лідерів. Дивіться, ось знову нашого Путіна хвалять західні газети.

Ти подумай тільки, а?

А Сенцов, якого переграли, поїде додому і обійме свою сім'ю. І більше не лежатиме на нас його смерть».

Як повідомляв «Детектор медіа», 1-2 червня у різних містах по всьому світу відбудеться глобальна акція #SaveOlegSentsov.

«У різних містах по всьому світу ми виставимо червону картку режиму Путіну, який незаконно утримує людей за гратами.

Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який готується до прийому іноземних гостей до чемпіонату світу з футболу, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів», - йдеться в повідомленні організаторів акції.

До слова, на сторінці акції в Facebook розміщено зокрема список усіх політв'язнів, звільнення яких вимагає Олег Сенцов й учасники акцій на його підтримку. 

У столиці акція на підтримку режисера Олега Сєнцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнити усіх українських політв’язнів, відбудеться в суботу, 2 червня, об 11:00 біля стели Незалежності

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1428
Читайте також
13.03.2023 19:00
Лєна Чиченіна
для «Детектора медіа»
13 215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду