Борис Герман, підозрюваний в організації замаху на Бабченка, заарештований на два місяці

Борис Герман, підозрюваний в організації замаху на Бабченка, заарештований на два місяці

1 Червня 2018
1417

Борис Герман, підозрюваний в організації замаху на Бабченка, заарештований на два місяці

1417
При цьому підозрюваний стверджує, що співпрацює із українською контррозвідкою. Прокурор Руслан Кравченко це заперечує.
Борис Герман, підозрюваний в організації замаху на Бабченка, заарештований на два місяці
Борис Герман, підозрюваний в організації замаху на Бабченка, заарештований на два місяці

Борис Герман, якого Служба безпеки України називає організатором замаху на журналіста Аркадія Бабченка, заявив під час засідання Шевченківського суда міста Києва, де йому обирали запобіжний захід, що працює на українську розвідку. Як повідомила «УП», Герман заявив:  «Я співпрацюю з внутрішньою розвідкою з приводу виявлення на території України впливу Російської Федерації з приводу зміни влади України». Він також стверджує, що знав, що «виконавець вбивства» Олексій Цимбалюк співпрацював з СБУ.

«Цимбалюк був обраний контррозвідкою, оскільки він відомий ще з АТО. Тому ми знали про інсценування, і що Цимбалюк побіжить (до СБУ). В СБУ багато людей, які спілкуються з Росією», цитує Германа «Громадське».

Він додав, що «контррозвідка конфліктує з СБУ», і «замість того, щоб захищати державу, вони починають тягнути ковдру на себе».

Підозрюваний також назвав замовника з фонду Путіна. «До мене звернувся дуже давній мій знайомий, який зараз живе в Москві. Під час спілкування з'ясувалося, що він займається в фонді Путіна саме організацією безпорядків в Україні», - сказав він.

Пізніше Герман уточнив, що це громадянин України і цю інформацію він передав українській контррозвідці.

«Звати його В'ячеслав Пивоваркин. Він відповідає у фонді Путіна, в приватному фонді, за організацію терористичних актів і державного військового перевороту на наступних виборах президента, конкретно відповідає за всю Україну. Ось і все», - повідомляє «УП».

Водночас прокурор у справі «вбивства» журналіста Бабченка спростував заяви організатора замаху Бориса Германа про те, що він нібито є агентом контррозвідки Служби безпеки, - повідомило «Громадське»

Як повідомляє «УП», Борис Герман є фігурантом інших кримінальних справ.

Так, ухвалою Києво-Святошинського суду від 04 квітня 2018 року йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання у справі про підроблення документів. Крім того, з 2016 року поліція розслідує справу про незаконне поводження зі зброєю за участю Германа.

Як повідомляють журналісти програми «Схеми» (спільний проект «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший»), 50-річний киянин Борис Герман є власником низки приватних фірм, одна з яких спеціалізується на виробництві зброї та боєприпасів, а протягом 2006–2012 років він був помічником різних народних депутатів.

«Бізнесмен, директор та співзасновник декількох фірм, які спеціалізуються на оптовій торгівлі (ТОВ "Приватна справа-2000"), юридичних послугах (ТОВ "Право"), нерухомості та оренді (ТОВ "Ресторатор") та виробництві зброї та боєприпасів (ТОВ "УНСП "ШМАЙСЕР"). ​У минулому був помічником народних депутатів Михайла Гончарова (5-е скликання, Соцпартія) та Ігоря Плохого (6-е скликання, Партія регіонів)», - повідомляє про підозрюваного «Радіо Свобода».

Рішенням судді Шевченківського суду міста Києва Вікторії Світлицької Герман був заарештований у четвер, 30 травня. Можливість внесення застави рішення суду не передбачає. Таким чином, суд задовольнив клопотання обвинувачення.

Протягом 5 діб ухвалу можна буде оскаржити. 

Повний виступ Германа в суді тут.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Повідомлялося, що від отриманого поранення він помер у машині швидкої допомоги.

30 травня на брифінгу голови Служби безпеки України Василя Грицака стало відомо, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

Президент України Петро Порошенко доручив надати родині журналіста Аркадія Бабченка цілодобову охорону. Президент заявив, що знав про спецоперацію СБУ.

Інститут масової інформації аналізуватиме оприлюднені Службою безпеки докази (СБУ) у справі замаху на вбивство у Києві журналіста Аркадія Бабченка.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту  Бориса Германа якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  

Як стало відомо, підозрюваного в організації вбивства Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердила цю інформацію.

Фото: «УП»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду