Умовити Сенцова припинити голодування не вдалося – Собчак

Умовити Сенцова припинити голодування не вдалося – Собчак

31 Травня 2018
971

Умовити Сенцова припинити голодування не вдалося – Собчак

971
Російська телеведуча, учасниця цьогорічних президентських виборів у Росії Ксенія Собчак повідомила, що спілкувалася відеотелефоном із ув’язненим в колонії «Білий ведмідь» українським режисером Олегом Сенцовим, але не змогла вмовити його припинити голодування.
Умовити Сенцова припинити голодування не вдалося – Собчак
Умовити Сенцова припинити голодування не вдалося – Собчак

Про це Ксенія Собчак написала у своєму акаунті в Twitter, передає «Укрінформ». 

«Тільки-но особисто говорила з Олегом Сенцовим по відеотелефону. Вмовляла припинити голодування. Але він налаштований рішуче і просить не вмовляти змінити рішення», - розповіла вона.

За її повідомленням, у Олега Сенцова випали два зуба, але цинги нібито «поки що немає».

«Просто страшенно його шкода. Худий, блідий», - зазначила Ксенія Собчак, додавши хештег #свободуСенцову.

Як повідомляв «Детектор медіа», уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова спочатку пообіцяла, що вона або співробітники її офісу «обов'язково відвідають» ув'язненого у російській колонії українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, але потім вирішила поспілкуватися з ним в режимі відеоконференцзв'язку. Коли відбудеться така відеоконференція з Олегом Сенцовим, наразі не повідомляється. 

Нагадаємо, 31 травня засуджений у РФ до 10 років ув'язнення Олександр Кольченко оголосив голодування та вимагає звільнення з російської колонії українського режисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня.

За його словами, інших вимог, крім звільнення Сенцова, у Кольченка немає.

Кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
971
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду